Stel je opent net een nieuw restaurantje of cafeetje. Het duurt even voordat je ontdekt gaat worden. Mensen zullen wellicht nieuwsgierig binnenstromen om eens wat te proberen van je kaart, maar de grote getale kunnen nog even op zich laten wachten. Je moet gevonden worden en je wilt natuurlijk dat je naam herkend wordt. Een simpel advertentietje zal dat wellicht een beetje stimuleren, maar het kan op veel leukere en originelere manieren. Een interview in de plaatselijke krant bijvoorbeeld, hier krijgt de lezer al iets meer een beeld van je bedoelingen met het restaurant en zal het graag een keer uitproberen, doordat het een iets persoonlijkere inkijk heeft gekregen. Om echt de aandacht van het grote publiek te trekken kan je denken aan een relatiegeschenk.

 

Het dubbele effect van een relatiegeschenk


Een relatiegeschenk is een ideale manier om stiekem met een klein gebaar voor grootse reclame te zorgen. Hierdoor wordt het een win-win situatie. Je geeft iets weg en dat wordt maar wat graag in ontvangst genomen, want wie wordt er nu niet graag verwend. De ontvanger is dus sowieso blij, maar ook jij mag blij zijn. Want op het geschenk staat jouw logo opvallend gedrukt en zal hierdoor vele ogen bereiken en vele monden over jouw restaurantje laten spreken. Elk bedrijf kan een passend relatiegeschenk vinden. Denk voor een restaurant bijvoorbeeld in de richting van servetten, bedrukte wijnglazen of een aansteker. Deze laatste om mensen zelf een duwtje in de rug te steken met koken. Bovendien wordt de aansteker nog voor talloze andere gelegenheden gebruikt.

 

Het woord verspreiden


Door een leuk geschenk te kiezen en hier je logo opvallend op te drukken breng je jouw naam de wereld in. Voor je het weet wordt er op een willekeurige verjaardag gedronken uit jouw bedrukte wijnglazen. Kijk dan niet raar op wanneer het gesprek ineens overschakelt op het feit dat er een nieuw restaurantje in de buurt is geopend. En dat je er zowaar een wijnglas bij krijgt, wanneer je de huisgemaakt rode wijn proeft tijdens je gerecht. Voor je het weet krijgen familie en vrienden tips van elkaar en heb jij binnen de kortste keren een vol restaurant en maak je naam in verschillende reisboeken.