De laatste jaren zijn er enorm veel trends geweest op het gebied van logo ontwerp. Met de ontwerptechnieken van dit moment is het mogelijk om een tijdloos logo te laten ontwerpen die de komende jaren moeiteloos meegaat in de laatste trends. Een logo moet natuurlijk uniek en sterk zijn. Wil je een uniek logo laten ontwerpen? Dat kan al vanaf 15 euro!

 

Tegenwoordig kiezen de meeste bedrijven voor een minimalistisch en modern logo ontwerp. In onze ogen zijn minimalistische logo’s de beste keuze als je een tijdloos logo wilt laten ontwerpen. Een 3D logo laten ontwerpen raden wij af. Kiezen voor een 3D logo lijkt misschien een verstandige keuze als je een logo met sterk visueel effect wilt, echter is een 3D logo in onze ogen niet meer van deze tijd. Daarom geven wij hieronder drie redenen om niet te kiezen voor een 3D logo!

 

3 redenen om géén 3D logo te laten ontwerpen

Reden 1. Verouderd

3D logo’s zijn verouderd. Misschien waren 3D logo’s jaren geleden misschien populair, maar tegenwoordig ziet een 3D logo er verouderd uit. Met de ontwerptechnieken van dit moment zijn er vele andere technieken om een uniek en stijlvol logo te ontwerpen. Tegenwoordig geldt “minder is meer” als het gaat om logo design.

 

Reden 2. Moeilijk drukbaar

Als bedrijf wil je natuurlijk je logo op visitekaartjes, briefpapier en ander papier drukken, maar dit valt nog niet mee met een 3D-gradiënt. Ondanks de moderne druktechnieken van tegenwoordig ziet een 3D-gradiënt er op papier anders uit dan digitaal. Als bedrijf wil je natuurlijk dat je logo er overal hetzelfde uitziet.

 

Reden 3. Cliché

Een 3D logo ziet er vaak uit alsof het logo is gemaakt met een zogenoemde “logo generator”. Dit is een website waar je de bedrijfsnaam invult en er een random 3D-logo uitkomt. Niet bepaalt professioneel. Een 3D logo is erg cliché en dus niet aangeraden als je een logo laat ontwerpen.