Het afgelopen jaar heeft veel mensen aan het denken gezet over wat ze precies willen gaan doen in hun leven. Of het nou over een persoonlijke situatie gaat of over het werken. Ben jij ook voor jezelf aan het denken wat je precies wilt doen? Wat dacht van het worden van vertaler? Wij hebben hieronder namelijk verschillende argumenten op een rij gezet waarom dit een goede keuze is.

Een taal helemaal beheersen

Het eerste voordeel is dat jij tijdens het werken nog beter kan worden in een bepaalde taal. Wellicht beheers je hem al zeer goed, want anders is het lastig om er natuurlijk een baan in te krijgen. Maar door er dagelijks in te werken kun je er nog veel beter in worden. Duits is bijvoorbeeld een taal die veel mensen spreken, maar wanneer het op de grammatica aankomt dan wordt het een ander verhaal. Door dagelijks bezig te zijn met Duits te vertalen zul je er snel nog veel beter in worden en het helemaal perfectioneren.

 

Werk kan volledig online worden gedaan

Een ander voordeel is dat het volledig online kan worden gedaan. En het afgelopen jaar hebben we gezien dat het geen overbodige luxe is om vanuit huis te kunnen werken. De verwachting is dan ook dat veel mensen vanuit huis zullen blijven werken, en dat is ook wat veel mensen willen. Met een dergelijk baan ben je hier dan ook van verzekerd. Opdrachten kun je al binnenhalen vanuit huis, via veel platformen zoals Upwork of andere platformen.

 

Te combineren met rondreizen

Niet alleen het werken vanaf huis is mogelijk. Omdat je alles online kunt doen, kun je je werk zelfs vanuit het buitenland doen, of vanuit een andere plek in Nederland natuurlijk. Voor veel mensen klinkt dat dan ook als muziek in de oren. Je hoeft niet op een bepaalde plek te blijven om je werk uit te voeren, maar hebt juist ontzettend veel vrijheid.

 

Zekerheid voor de toekomst

Tot slot is vertalen ook een beroep waar in de toekomst nog veel meer vraag naar komt. De globalisering is een trend die alleen maar verder zal gaan. Bedrijven werken meer en meer met andere landen samen en alleen daarom zullen er in de toekomst nog veel meer mensen in dit vakgebied nodig zijn. Andere mensen vragen zich af of AI een gevaar vormt, wanneer die nog veel beter worden in het vertalen. Maar echte goede vertalingen zullen toch nog echt meer nodig hebben dan alleen een computer die beter wordt in de grammatica.