Het mooie weer is onderweg en nog even en we kunnen weer heerlijke ritjes op de motor gaan maken. Sommigen nemen hun motor zelfs mee op vakantie naar het buitenland, of naar de camping. Je zult je motor dan misschien moeten vervoeren. Als je dit samen met je bagage wilt doen, is het niet handig om gewoon op je motor te springen. In dit artikel geven we je wat tips voor het vervoeren van je motor.

 

Als je je motor wilt vervoeren, zonder erop te rijden, heb je een motortrailer van Van Laar Aanhangwagens nodig. Met zo’n trailer kun je je motor gemakkelijk en veilig vervoeren. Heb je zo’n aanhangwagen al, lees hieronder dan de rest van de tips.

 

Gebruik oprijplaten

Denk goed na over hoe je je motor op de aanhangwagen wil gaan krijgen. Het is geen simpel klusje en een motor kan behoorlijk zwaar zijn. Daarmee kan het laden van een motor ook gevaarlijk worden als je dit niet veilig doet. Je kunt het beste oprijplaten gebruiken om de motor gemakkelijk en veilig op de aanhangwagen te rijden. Bij sommige motortrailers is zo’n oprijplaat al ingebouwd. Soms kunnen de aanhangers ook kantelen, waardoor je de motor er, zonder oprijplaat, vanaf de grond op kunt rijden.

 

Zorg voor de juiste papieren

Je mag niet altijd met je gewone rijbewijs met een aanhangwagen rijden. Als een aanhangwagen, of de combinatie, te zwaar is, heb je soms een extra rijbewijs nodig. Er zijn verschillende rijbewijzen te halen en het is afhankelijk van het gewicht welk rijbewijs je nodig hebt. Ga dat dus even goed na, zo weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Check verder ook even of je auto het gewicht van de aanhanger met je motor eigenlijk mag trekken. Niet alle auto’s hebben daar namelijk een motor voor die sterk genoeg is.

 

Bevestig je motor goed

Het klinkt misschien vrij logisch, maar het is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je motor echt goed vast zit. Het is natuurlijk levensgevaarlijk als je motor halverwege de rit van de aanhanger dondert. Daarbij is het enorm zonde voor je motor. Weet je niet goed hoe je de motor moet bevestigen? Vraag dan om advies bij de dealer van je aanhanger, Van Laar Aanhangwagens weet er alles van.

 

Laat je motor bezorgen

Ja, je kunt echt je motor laten bezorgen. Heb je bijvoorbeeld geen motortrailer, wil je er geen kopen, of mag je auto de aanhangwagen niet trekken? Dan kun je een bedrijf inhuren dat jouw motor speciaal voor jou op de plek van bestemming aflevert. Het kost natuurlijk wel wat extra’s, maar dan hoef je je geen zorgen meer te maken over het vervoer van je motor.