Niemand vindt het leuk om een ongeluk te veroorzaken of om tijdens het autorijden in gevaarlijke situaties terecht te komen. Soms kun je er zelf natuurlijk helemaal niets aan doen, maar in de meeste gevallen kun je het wel voorkomen. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips waarmee je veilig auto kunt rijden. Lees snel verder!

 

Parkeerhulp 

Één van de meest voorkomende ongelukjes zijn de ongelukjes die plaatsvinden tijdens het parkeren. Dit zijn ongelukjes die je heel eenvoudig kunt voorkomen door gebruik te maken van parkeersensoren. Deze sensoren zijn echt de beste uitvinding van de afgelopen tien jaar! Als bestuurder wordt je inschattingsvermogen minder op proef gesteld en met behulp van optisch signaal of geluidssignaal weet je precies hoeveel ruimte je nog hebt. Ideaal toch?

 

Pas je snelheid aan 

Het aanpassen van je snelheid is ontzettend belangrijk. Het klinkt natuurlijk hartstikke logisch, maar je kunt je echt nog wel eens vergissen. Pas daarom altijd je snelheid aan op je medeweggebruikers. Zolang je je aan de maximum aangegeven snelheid houdt en let op de snelheid van het overige verkeer, ben je op de veilige weg.

 

Wees zeker van je zaak 

Tijdens het autorijden is er geen ruimte voor twijfelgevallen. In het verkeer neem je continu allerlei beslissingen. Het is hierbij ontzettend belangrijk te zijn om zeker te zijn van je zaak. Je kunt bijvoorbeeld rustig optrekken, waardoor je meer overzicht creëert voor jezelf. Op deze manier kun je ook beter reageren op handelingen van medeweggebruikers.

 

Blijf vooruit kijken 

Houd niet alleen de auto direct voor je in de gaten, maar kijk ook goed in de verte. Zo kan je namelijk op tijd anticiperen op mogelijk gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan verkeerssituaties zoals: plotselinge file, invoegende bestuurders, verkeerslichten of een ongeluk. Dus houd niet alleen de focus op de auto direct voor je, maar kijk verder dan dat.

 

Autoruit schoon voordat je de weg op gaat! 

Bevroren of beslagen autoruiten? Maak al je ruiten volledig schoon voordat je de weg opgaat! Dit is ontzettend belangrijk. Zo kan je namelijk op tijd reageren op onverwachte situaties. Een kijkgaatje schoonvegen is niet voldoende. Echt niet! Je riskeert op deze manier ook een boete. Dus je kunt beter in de ochtend even de tijd nemen, zodat je veilig de weg op gaat.

 

Noodpakket

Leg een noodpakket in je auto met een warme deken en wat eten en drinken. Bij kou kan je namelijk sneller een hongergevoel krijgen. Kom je onverhoopt langdurig stil te staan? Dan biedt zo’n noodpakket de uitkomst. Je denkt nu natuurlijk; ‘’Hé.. ik kan toch gewoon eten als ik thuis ben?’’ Ja dat klopt. Maar wanneer je honger hebt, ben je minder alert dan wanneer je met een volle maag auto rijdt. Onderschat deze tip daarom niet!