Goed licht hebben bij iets wat je doet is van groot belang. Een hoofdlamp helpt hierbij en komt de veiligheid ten goede. Want zoals we allemaal wel weten, zit een ongeluk in een klein hoekje. Helemaal als dit hoekje donker of onvoldoende verlicht is. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk struikelen in het donker en het is niet moeilijk voor te stellen wat voor kwetsuren je hierbij op kunt lopen. Helaas onderschatten we de hoeveelheid licht die nodig is nog wel eens, terwijl er een handig en voordelige oplossing voor onvoldoende licht voor iedereen bereikbaar is. Deze handige en voordelige oplossing is … inderdaad, een hoofdlamp.com.

 

hoofdlamp

 

Waarom kiezen voor een hoofdlamp?

Er zijn verschillende redenen waarom de keuze voor een hooflamp een goede keuze is. Met name het feit dat je met dit type lamp altijd je handen vrij hebt is een groot voordeel te noemen. Vergelijk dit bijvoorbeeld maar eens met een gewone zaklamp die je in de meeste gevallen altijd moet vast houden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de zaklamp neer te leggen, maar dit heeft als nadeel dat de lichtbron de plaats die verlicht moet worden waarschijnlijk onvoldoende verlicht. Zie hier dan ook gelijk het tweede voordeel van een hoofdlamp. Deze lamp schijnt immers altijd in de kijkrichting. De plek waar jij naar kijkt wordt verlicht en dat is uiteraard precies die plek die ook daadwerkelijk verlicht moet worden. Een laatste voordeel dat we, om maar eens een woordspeling te gebruiken, niet onderbelicht willen laten is de multifunctionele toepassing van een hoofdlampje.

 

Veelzijdige toepasbaarheid van de hoofdlamp

Hierboven al even kort als voordeel genoemd, maar graag gaan we wat dieper op de verschillende toepassingsmogelijkheden van de hoofdlamp in. Zo kun je een hoofdlampje zeer goed gebruiken tijdens het klussen. Zowel op privé als zakelijk gebied is dit type lamp aan te bevelen. Denk maar eens aan het sleutelen aan een auto die op de brug staat. Geen gedoe meer met een looplamp die je ergens moet ophangen, maar gewoon goed licht door middel van de hoofdlamp.

 

Een tweede toepassing waar deze lampen veel voor worden gebruikt is bij het kamperen en survivallen. Navigeren in het bos of in de bergen waarbij je je handen vrij hebt en goed zicht hebt op de obstakels om je heen. Uiteraard speelt ook hier de veiligheid weer een grote rol.

 

Een hoofdlamp is ook voor gebruik thuis een praktisch hulpmiddel. Iedereen ruimt bij tijd en wijle wel eens de zolder of kelder op. De verlichting in deze ruimtes laat nogal eens te wensen over en dit probleem los je snel en eenvoudig op door het dragen van een hoofdlampje. Een lamp als deze maakt een bezoekje aan de kruipruimte in jouw huis overigens ook veel gemakkelijker.

 

Waar op letten bij aankoop?

We kunnen gerust stellen dat de aankoop van een hoofdlamp geen diepte-investering is. Grofweg varieert de prijs tussen de vijf en de honderd euro. Het prijsverschil wordt door verschillende zaken bepaald. Allereerst is daar de krachtbron. Je hebt wat dit betreft de keuze tussen de hoofdlamp met (oplaadbare) batterijen of die met een accu. Een lamp met accu draagt over het algemeen iets lichter, maar heeft wel weer als nadeel dat je de accu op moet kunnen laden. Een oplader die werkt op zonne-energie kan wat dit betreft uitkomst bieden, hoewel die natuurlijk niet in het donker oplaadt. Batterijen zijn uiteraard snel te vervangen door reserve exemplaren. Een tweede punt van aandacht is de hoofdband. Zo is er de hoofdlamp die alleen om je hoofd sluit, maar er is ook een variant die daarnaast nog over je hoofd loopt. Deze laatste zorgt voor het beste draagcomfort, maar is vaak wel iets duurder. Verder moet je bij een hoofdlamp kopen kijken naar het gewicht van de lamp, de verstelbaarheid van de lamp en de maximale brandtijd. De keuze is groot te noemen en daardoor moet het wel heel gek lopen als er geen hoofdlamp te vinden is die past bij jouw wensen en eisen.