Ook in het bedrijfsleven komen je vaak teken tegen. Denk bijvoorbeeld aan bermen langs wegen of plantsoenen. Ook in tuinen en braaklegging zijn vaak locaties waar veel teken voorkomen. Hier staan heel veel mensen niet bij stil, maar toch zijn deze locaties waar vaak teken voorkomen. Gedurende bij verschillende werkzaamheden komt men onverwachts in aanraking met de teek. Of je het nou wilt of niet, het gebeurd niets vermoedend en op een heel onschuldige wijze. Echter wat erg belangrijk is om te weten zijn de gevolgen ervan. Want de gevolgen van een tekenbeet is vaak niet te overzien, met name bij onvoldoende preventie. Door de gezondheidszorg wordt vaak gewaarschuwd dat men de ernst van de situatie heel vaak te laat door heeft. De welzijn en de gezondheid van de mens staan heel vaak op het spel. En zoals gezegd, men heeft dit te laat door.

Wat is een teek en welke ziekte kun je door een tekenbeet oplopen?
Borrelia Lyme is een beroepsziekte. Deze ziekte kun je oplopen door een beet van een teek. Borrelia Lyme kan in chronische gevallen leiden tot volledige arbeidsongeschiktheid. De werkgever heeft echter een zorgplicht. Veel mensen weten dit niet, en maken daarom niet voldoende gebruik van hun rechten. De werkgever kan haar werknemers preventief beschermen met gecertificeerde persoonlijke beschermingsmaterialen. Een voorbeeld is Rovince ZECK-Protec teekwerende kleding.

Erg belangrijk:

Maak nooit gebruik van niet gecertificeerde persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij het dragen van niet gecertificeerde teekwerende kleding loopt u enorme gezondheidsrisico’s!

Outdoorkleding Rovince