Eigenlijk is Amerika niet de officiële benaming, toch wordt deze benaming door veel Nederlanders gebruikt. Meestal bedoelen we met Amerika: De Verenigde Staten van Amerika. Het is zeker de moeite waard om Amerika te bezoeken. Voor studenten is een uitwisseling naar Amerika ook een aanrader. Je bent dan een halfjaar in het buitenland en je leert er ontzettend veel van. 

 

New York, New York

Zoals aanstekelijk als Frank Sinatra dat ongeveer een halve eeuw geleden zong, zo aantrekkelijk is New York nu nog steeds voor veel buitenlandse toeristen. New York is nog steeds een hele populaire stad. Er is heel veel te zien en te doen in New York en de stad slaapt nooit. Zo kun je naar het Vrijheidsbeeld, Times Square of Central park. De stad telt ongeveer 8,5 miljoen inwoners. Dat is bijna de helft van het aantal inwoners van heel Nederland. 

Las Vegas, test je geluk

Las Vegas is natuurlijk bekend van de strip, grote casino’s en veel feesten. Er is van alles te zien en er is altijd leven op straat. Er zijn veel bekende bezienswaardigheden nagemaakt in Las Vegas, zoals de Eiffeltoren. Het is dan ook een prachtige stad om te zien en te bezoeken. Let wel op met gokken, je kunt niet altijd geluk hebben.

 

Los Angeles, stad van de engelen

Los angeles wordt ook wel de ‘city of angels’ genoemd. Deze stad heeft veel bekende buurten, zoals Hollywood en Beverly Hills. Ook is Los Angeles bekend van het mooie en indrukwekkende strand. Kortom het is een plaats die veel bezoekers en toeristen trekt. 

 

Miami, de magische stad

Miami wordt ook wel the magic city genoemd. Er zijn nog meer bijnamen voor de stad, die zijn te danken aan de rijke invloed van Latijns-Amerika. Miami wordt door veel toeristen bezocht. Miami ligt in Florida, direct aan de zee. Eenmaal in deze stad heb je dan ook een prachtig uitzicht.

 

Chicago, de moeite waard

Deze stad staat bekend om haar prachtige jazzmuziek, gezellige sfeer en de harde windstoten. Ook staan er een hoop bijzondere gebouwen in de stad. De stad heeft van alles te bieden en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Chi