Online-business. Het is tegenwoordig niet meer te missen. Zowel voor koper als verkoper is dit erg handig. Je hebt als koper wat nodig, besteld het online en binnen de kortste keren ligt het op je deurmat. Alleen wat is e-commerce? 

 

Wat is e-commerce?

 

E-commerce is de afkorting van electronic commerce. Dit wil zeggen dat het dus elektronische bedrijfsvoeringen bevat. Elke manier van online verkopen vallen dus onder deze term. Dit is dus niet alleen voor webshops. Het kopen en verkopen door middel van e-commerce is tegenwoordig niet meer te missen. We doen erg veel online en de systemen worden steeds makkelijker en gebruiksvriendelijker. Het is niet gek dat ook veel mensen kiezen om te gaan verkopen door middel van e-commerce.

 

Wat houdt b2b e-commerce in?

 

Bij e-commerce draait het dus om online verkopen. Dit kan draaien om de verkoop van goederen, maar ook diensten kunnen hierbij komen kijken. Bij e-commerce kan het gaan over verkopen van verkoper tot klant, dit noemen ze b2c. Daarnaast kan het ook gaan om b2b. Wat houdt b2b dan in? B2b is de afkorting van business-to-business. Het gaat dus van de ene onderneming naar de andere onderneming. Dit wordt dan b2b e-commerce genoemd. Het draait dus om de verkoop van goederen of diensten via een online-verkoopplatform. 

 

Wat is doet een e-commerce bureau?

 

Wanneer jij wilt optreden als e-commerce verkoper is het wel zo handig als je voldoet aan verschillende eisen. Als je als e-commerce verkoper gericht bent op klanten helpt een e-commerce bureau jou om de webshop zo vorm te geven dat het voldoet aan de wensen en behoeften van de consument. Het is hierbij belangrijk dat jij de concurrenten voor bent en daarom is het wel zo handig als alles aan de webshop en service klopt. Op het moment dat de webshop technisch in orde is, een goede uitstraling heeft eb gebruiksvriendelijk is, slaat dit erg goed aan bij de consumenten. 

 

Verschillende soorten e-commerce

 

Hierboven heb  je kunnen lezen dat je e-commerce van verkoper tot klant hebt, maar ook van verkoper tot verkoper. Naast deze twee heb je ook nog andere soorten e-commerce. Dit zijn c2b, consumer to business. En c2c, consumer to consumer.