Wat is er nou heerlijker dan in de zomer achterin de tuin zitten met je favoriete muziek op tafel naast je. Of een heerlijke picknick in het park met een relaxte beat binnen bereik? Het kan allemaal met een bluetooth speaker! Je kan je eigen muziek afspelen of radio luisteren als je even wat anders wilt dan het reeds overbekende deuntje dat je al zo vaak hoorde. Een bluetooth speaker biedt mogelijkheden te over.

 

bluetoothspeaker

 

Waar kan ik een bluetooth speaker gebruiken?

Zo’n speaker kun je overal gebruiken! Dat is het mooie van het apparaatje. Je neemt hem eenvoudig mee in je tas of zak en zo heb je altijd je favoriete muziek bij je. Als je de speaker altijd op dezelfde plek wilt gaan gebruiken, bijvoorbeeld op het terras in je tuin of in de slaapkamer, dan is het aan te raden een bluetooth speaker op netstroom te gebruiken. Je bent dan altijd verzekerd van een fijn muziekje want je komt nooit met lege batterijen te zitten. Ben je meer van het overal en nergens type, dan kun je natuurlijk ook een bluetooth speaker op batterijen kopen. Ten slotte bestaan er ook speakers die je met een USB-kabel oplaadt waarna de accu garant staat voor uren muziekplezier.

 

Hoe zit het met muziek in de buurt van water?

Het is riskant om je elektronische apparatuur in de buurt van water te gebruiken. Hoe los je dat op als je graag een muziekje hebt tijdens het douchen of aan de rand van het zwembad? Daar is een simpele oplossing voor: een bluetooth speaker waterproof. Met zo’n speaker die waterproof is kun je niet gaan zwemmen of duiken, maar hij is wel spatwaterdicht waardoor gebruik in de badkamer of langs het zwembad geen probleem is. Bovendien kun je hem buiten tijdens een regenbuitje blijven gebruiken, al is het natuurlijk niet aan te raden om hem in de stromende regen te plaatsen.

 

Wat als ik geen apparaat in de buurt heb om de bluetooth speaker mee te gebruiken?

Dat is geen probleem als je maar de juiste bluetooth speaker in huis hebt. Er bestaan apparaatjes die alleen muziek afspelen vanaf jouw eigen apparaat: je telefoon of tablet bijvoorbeeld. Maar als je wat meer investeert heb je een bluetooth speaker in huis die ook radio afspeelt. Dat is fijn als je even uitgekeken bent op je eigen muziek, maar het is ook een uitkomst wanneer je telefoon of tablet niet in de buurt is. Je kunt dan simpelweg radio luisteren via de speaker en zo toch de stilte doorbreken.

 

Een bluetooth speakerset kopen

Ga je een bluetooth speakerset kopen, dan kun je misschien overweldigd raken door de vele opties die er zijn. Toch is de basis eenvoudig: een connectie tussen een smartphone of tablet en het apparaatje. En tegenwoordig is het ook mogelijk om vanaf je bestaande audiosysteem muziek af te spelen op de bluetooth speaker. Heeft je eigen systeem geen bluetooth functie, dan kun je met een bluetooth adapter alsnog eigen audio streamen op de bluetooth speaker.

 

Bluetooth of bleutooth speaker?

Voor veel mensen blijkt de spelling nog wel een dingetje. Die hebben het over een bleutooth speaker in plaats van een bluetooth speaker. Toch is dat laatste echt de correcte spelling, overgenomen uit het Engels. Gelukkig weet iedereen wel gelijk waar het over gaat en dat is waar het om gaat. Je kunt altijd en overal je eigen muziek afspelen met je bluetooth speaker, geniet ervan!