Bookatrekking.com is de grootste marktplaats voor wandel- en trekkingsavonturen over de hele wereld. Op Bookatrekking.com vind je inspiratie en relevante actuele informatie. Onderweg geven onze Bookatrekking.com Trekking Experts je trekkingadvies op maat, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen terwijl je geniet van de lokale prijzen en de veiligste boekings- en betaalmethoden. Om je een inzicht te geven in wat mogelijk is zijn dit onze 3 mooiste bestemmingen.

 

1.  Annapurna Circuit Trek

Het Annapurna circuit is een van de meest legendarische trekkingroutes ter wereld en hoewel een deel van de route tegenwoordig geasfalteerd is, trekt het nog steeds duizenden trekkingsliefhebbers per jaar. Qua aantallen, is dit de derde meest populaire optie voor je Annapurna Trek.

 

De Annapurna Himalaya’s liggen op de stoep van het kleurrijke stadje Pokhara. Je bereikt het vanuit Kathmandu met een korte vlucht of een busreis van 6-8 uren. Eenmaal daar wacht er een selectie grootste bergtoppen van de wereld op je.

 

2.  Trekking op Tasmanië (Australië)

Als je naar Australië reist, kun je de kans niet missen om een van de meest bijzondere plaatsen ter wereld te bezoeken: Tasmanië. Dit eiland, dat deel uitmaakt van Australië, wordt gepromoot als een natuurlijke staat, en bijna de helft van zijn grondgebied wordt beschouwd als beschermd gebied. Deze gebieden zijn omgetoverd tot nationale parken en werelderfgoed om hun unieke natuurlijke omgeving te behouden. Mis de kans niet om te gaan wandelen in Tasmanië!

 

Ontdek alle verborgen juweeltjes die dit eiland te bieden heeft. Van de Bay of Fires tot het Tarkine National Park, Tasmanië heeft genoeg mogelijkheden om te wandelen die je de adem zullen benemen, niet omdat ze fysiek zwaar zijn, maar omdat het uitzicht zo adembenemend mooi is.

 

Meestal gaat je reis van of naar je bestemming goed. Maar het kan zijn dat je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt. Is vlucht geannuleerd, vergoeding van de luchtvaartmaatschappij behoort tot de opties.

 

3.  Beklimmen van de Kilimanjaro (Tanzania)

Het dak van Afrika. Aan de voet vind je giraffes, leeuwen en olifanten en op de top vind je sneeuw. De Kilimanjaro, de bekendste berg van de wereld. Als kind zag je hem in de achtergrond van de Leeuwenkoning en sindsdien wil je de Kilimanjaro beklimmen.

 

De populairste route is de Machame, beter bekend als de Whisky Route. Deze trek duurt 6 of 7 dagen en is bekend voor de bijzondere uitzichten. Zowel de Marangu, de Machame, de Rongai, de Shira, de Lemosho en de Umbwe route richting Uhuru Peak trekken door verschillende klimaatzones naar de sneeuw. Alle routes boek je natuurlijk bij Bookatrekking.com.