Wie over een markt loopt, een gezellig brasserie bezoekt of bij de slager komt, kan er niet omheen. De overheerlijke geur van vers gebraden kip. Wanneer dit gevogelte gebraden wordt op een rotisserie, ook wel kippengrill, ontstaat er een heerlijke geur van het vlees dat al lang aan het spit hangt.

Het vet druipt langzaam in de bak eronder.

Gebraden kip aan het spit

De kippengrill waarin het vlees hangt is veelal van professionele kwaliteit. De rotisserie waar de kippen in hangen zien er meestal niet representatief uit, aangezien deze worden gebruikt in een keuken waar geen klanten komen. Toch is presentatie van toegevoegde waarde wanneer het aankomt op het verkopen van voedsel. Niet alleen het voedsel maakt het geheel aantrekkelijk, ook de kippengrill zelf is een ware toevoeging voor de presentatie. De vlammenwand straalt warmte uit en zorgt daardoor dat de kippen die langzaam ronddraaien gelijkmatig gegaard worden. Deze gelijkmatige garing voorkomt rauwe stukken vlees en zorgt dat het vlees zo van het bot valt.

De rotisserieën zijn in verschillende groottes te verkrijgen, waardoor er voor elke klant een geschikte oplossing te halen valt. De grote kippengrillen zijn geschikt voor een grote hoeveelheid kippen zodat er de hele dag voldaan kan worden aan de vraag op dat moment.