Ben jij aan het kijken naar een vakantie in Italië en is jouw oog gevallen op de regio Le Marche? Dan is dit niet voor niets. Deze regio heeft namelijk een groot aantal bezienswaardigheden, natuurgebieden en culturele belevingen, waardoor er voor iedereen binnen het gezin wel iets te vinden is. Er zijn echter een aantal plekken in de regio Le Marche die jij niet over het hoofd mag zien tijdens jouw bezoek. Welke dit zijn, lees je hieronder!

 

Verschillende provincies om te bezoeken 

De Italiaanse regio Le Marche bestaat uit vijf verschillende provincies. Iedere provincie heeft zijn eigen grote steden en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld richting Pesaro Urbino, Macareta, Fermo, Ancona en Ascoli Piceno. Peraso Urbino heeft verschillende steden die niet mogen ontbreken op jouw lijstje. Denk daarbij als eerste aan Pesaro. Het is de grootste stad van de provincie, welke jou veel sfeer kan bieden. De stad ligt aan de zee, kent de mooiste zandstranden en een gezellige boulevard om tot rust te komen.

 

Historische bezienswaardigheden in Urbino 

Een andere stad waar je naar kunt kijken is Urbino. Het is een middeleeuwse stad en tevens de geboortestad van schilder Rafaël. Je kunt hier dus veel historische bezienswaardigheden terugvinden, gemengd met kunst en cultuur. Ook zie je hier een van de grootste universiteiten van het land terug. Ook kun je naar Fano, waar het historische centrum te vinden is. Deze is nog deels ommuurd en kent ook een gezellige jacht- en vissershaven. Je kunt hier altijd een mooie wandeling maken door een van de natuurgebieden.

 

Voor iedereen wat te vinden 

Je kunt altijd naar andere provincies in de omgeving trekken, welke jou weer nieuwe inzichten geven. Ook hier vind je veel historische bezienswaardigheden, gemengd met moderne faciliteiten. De stranden, de zee en alle restaurantjes in de omgeving zijn iedere dag te bezoeken en je geeft jezelf de gelegenheid om van iedere vakantie een groot feest te maken. De regio Le Marche is een goede plek om plezier met rust te combineren en de bezienswaardigheden te ontdekken die voor heel het gezin toegankelijk zijn.