Het eerste dat je bij het lezen van deze opvallende titel wellicht denkt is: “Wat heeft de zomer met een wifi versterker te maken?” Meer dan je denkt en dat leggen we dan natuurlijk ook graag even aan je uit. De zomermaanden vormen bij uitstek de periode waarin we veel tijd doorbrengen in onze tuin. Sterker nog, dit zogenoemde “outdoor living” heeft zich ontwikkeld tot een bepaalde lifestyle. We zitten op comfortabele loungebanken, eten in de tuin waarbij er gekookt wordt op de buitenkeuken en – als het iets frisser wordt – dan duiken we onder onze overkapping en zetten de terras heater aan. Met andere woorden, we verplaatsen een aantal dingen die we voorheen binnen deden naar buiten.

 

Dit is ook het geval met thuis werken en thuis gebruikmaken van internet. We leven tenslotte anno nu en waarom zouden we dit dan ook niet buiten doen? Een reden om dit niet buiten te doen kan in het feit liggen dat je buiten geen of een slecht wifi signaal hebt. Geen nood, want, een wifi versterker biedt uitkomst en stelt ons in staat om in de tuin of op ons terras gebruik te maken van internet. Vanaf de wifi router gaat de wifi repeater het wifi signaal versterken tot precies die plaats waar jij met je smartphone, tablet of laptop wil zitten. Zo kan je overal je Smarthome systeem aansluiten!

 

De wifi versterker speciaal voor buiten

Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden als je een wifi versterker voor buiten aan gaat schaffen dat deze bestand is tegen ons klimaat. Er zijn heeft speciale modellen op de markt die bestand zijn tegen grote schommelingen in temperatuur en die ook spatwaterdicht zijn. Een versterker als deze op een onbeschutte plaats neerhangen is echter niet aan te raden. Een versterker voor buiten kan namelijk best tegen een spatje, maar niet tegen een stortbui. En we weten allemaal maar al te goed dat onze zomers de laatste jaren niet heel stabiel te noemen waren en we regelmatig geconfronteerd werden met een lokale zondvloed.

 

Kies de juiste plaats

Het wifi signaal versterken door middel van een wifi repeater lijkt heel eenvoudig. Toch komt er wel iets meer bij kijken als je optimaal gebruik wil maken van een wifi versterker. Wanneer je deze bijvoorbeeld direct naast je wifi router plaatst, dan heb je er niets tot vrijwel niets aan. Je moet die plek zien te vinden waarop het oorspronkelijke wifi signaal eigenlijk op zijn zwakst is. Dit is de plaats om de wifi versterker neer te zetten of op te hangen. Een mobieltje kan je helpen bij het zoeken naar deze specifieke plek. Zie je op het display van jouw mobieltje dat je amper nog bereik hebt, voilà, je bent op de goede plek.