Italië is een van de meest bezochte landen ter wereld. Het is een populaire toeristische bestemming, maar het heeft ook veel te bieden dat het een geweldige plek maakt om te wonen. Als je op zoek bent naar een excuus om een reis naar Italië te plannen, zijn hier enkele redenen waarom het zo bijzonder is:

 

Elba

Elba is een prachtig eiland in de Toscaanse Archipel. Het is beroemd om zijn stranden, maar vergeet niet om enkele van de beroemde lokale gerechten te proeven. Er zijn vele steden en dorpen op het eiland die je moet bezoeken als je de tijd heeft: Portoferraio, Marciana, Rio Marina en meer! Als je op zoek bent naar kerken om te bezoeken terwijl je op Elba bent, zijn er vele mooie kathedralen en kerken over het hele eiland. Nog leuker is om een boot te huren op Elba, want daarmee kun je ook gemakkelijk alle stranden bezoeken.

 

Milaan

Milaan is de hoofdstad van Lombardije en de op één na grootste stad van Italië. Het is ook een van de belangrijkste financiële, mode- en designcentra van Italië. De stad heeft een rijke geschiedenis die wordt weerspiegeld in haar architectuur, kunstmusea (waaronder Leonardo da Vinci’s “Het Laatste Avondmaal”) en kerken (waaronder San Lorenzo Maggiore). Milaan staat bekend om zijn nachtleven – er worden elk jaar enkele van de grootste festivals van Europa georganiseerd.

 

Rome

Rome is een geweldige plaats om te bezoeken. Het is ook een geweldige plek om te eten. Het ligt op slechts twee uur met de trein van Venetië of Florence, dus het is gemakkelijk om er te komen vanuit vrijwel elke andere plaats in Italië. Eenmaal aangekomen op het treinstation (dat vlak naast de deur ligt), hoef je alleen nog maar rond te lopen in deze prachtige stad vol geschiedenis en cultuur tot het etenstijd is!

 

Je moet deze plaatsen bezoeken als je van pasta houdt

Als je op zoek bent naar een plek waar je alle pasta kunt krijgen die je zich maar kunt wensen, dan is Italië de plek voor jou. Het is een land waar pasta niet alleen in al zijn vormen aanwezig is, maar ook zeer populair en overal verkrijgbaar is. Pasta is te vinden in elke hoek van Italië; restaurants serveren het als voorgerecht of hoofdgerecht en het is zelfs gebruikelijk dat de lokale bevolking het ook thuis eet.