Met een draadloze koptelefoon kun je natuurlijk intens genieten van jouw favoriete muziek. Maar er is meer dan alleen muziek. Met een draadloze koptelefoon kun je bijvoorbeeld ook goed gamen en een telefoongesprek voeren is ook geen probleem als je een draadloze koptelefoon hebt die ook voorzien is van een microfoon. Je kunt daarnaast met een bluetooth koptelefoon verbinding maken met je telefoon. Heb je geen zin om met een groot apparaat op je hoofd te lopen, dan zijn er altijd nog de draadloze oordopjes. Een stuk minder opvallend dan een draadloze hoofdtelefoon, maar minstens zo goed van kwaliteit.
Wat voor type draadloze koptelefoon past bij mij?
Er bestaan verschillende uitvoeringen van de draadloze koptelefoon. Dat geldt voor de techniek, maar ook voor het uiterlijk ontwerp. De manier waarop je de draadloze koptelefoon ‘draagt”, kan enorm verschillen en dat heeft invloed op de geluidservaring en het comfort voor jou als gebruiker. Daarnaast zijn veel soorten hoofdtelefoon ook verkrijgbaar als bluetooth koptelefoon.
In ear koptelefoon
Kies je voor een in ear koptelefoon, dan heb je een draadloze koptelefoon in de vorm van twee draadloze oordopjes in je oor. Deze oortjes zijn zonder kabel verbonden met het audioapparaat, maar ze zijn wel met een beugel of een flexibel draadje met elkaar verbonden. Handig tijdens bijvoorbeeld een rondje hardlopen. Het voordeel van deze oortjes is dat je over twee oren kunt luisteren bij een telefoongesprek, dat doe je in het echt ook en met name in een rumoerige omgeving is dat een stuk comfortabeler.
On ear koptelefoon
Bij de on ear koptelefoon heb je een klassieke koptelefoon op je hoofd die twee oorschelpen heeft die op je oor “liggen”. Deze draadloze koptelefoon is licht van gewicht en is met name geschikt voor de echte muziekliefhebber. Juist de lage bastonen kunnen met deze draadloze koptelefoon goed worden afgespeeld. Je hoort nog wel wat van de omgevingsgeluiden, maar de kwaliteit van je muziek komt goed over.
Over ear koptelefoon
De over ear koptelefoon ziet er ook uit als de klassieke koptelefoon die over je hoofd heen loopt. Het verschil met de on ear koptelefoon is dat bij de over ear versie de schelpen over je hele oor heen vallen. Deze variant van de draadloze hoofdtelefoon is ideaal wanneer je de koptelefoon langere tijd wilt dragen. Bij een on ear of in ear oplossing krijg je op den duur pijnlijke plekken vanwege de druk op je oorschelpen. Bij de over ear koptelefoon is dat niet het geval. En nog een extra leuk punt van deze draadloze koptelefoon is dat je er in de winter ook zeker wat aan hebt. Het houdt de kou immers goed buiten, niets is immers vervelender dan koude oren.
Noise cancelling
Voor wie de buitenwereld helemaal buiten wil sluiten, is noise cancelling nog een optie. Door een vorm van tegengeluid hoor je een stuk minder van de buitenwereld en ben je even helemaal alleen op de wereld. Je muziekervaring is hierdoor optimaal en tijdens bijvoorbeeld een lange auto- of vliegreis kom je niet helemaal geradbraakt naar buiten, omdat je geen continu gesuis aan je hoofd hebt gehad.
Koptelefoons en veiligheid
Welke vorm van de draadloze koptelefoon je ook kiest, je moet altijd in het oog houden dat je minder gevoelig bent voor geluiden uit je omgeving. Pas dus op in het verkeer! Je kunt snel verrast worden door een vrachtwagen die opeens naast je rijdt of het kan zo zijn dat je de hulpdiensten niet aan hoort komen. Daarmee ben je niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor anderen. Bij gebruik van een draadloze koptelefoon kun je dus prima een telefoongesprek voeren, maar hou je omgeving altijd in de gaten!
Comments are disabled for this post.