Of je nou 20, 30 of 50 bent, je tijd op de middelbare school is een tijd die je nooit zal vergeten. Vroeger dacht je altijd dat het de meest vreselijke tijd uit je leven was, maar dat had je waarschijnlijk goed mis. Misschien heb je nu een baan waar je elke dag op kantoor zit, of heb je niet veel uitdaging meer. Op de middelbare school was dat wel anders. Om weer eens wat herinneringen omhoog te halen staan hier drie dingen die iedereen mist uit zijn of haar middelbare school tijd.

 

Workshops en schoolreisjes

 

Hoe leuk was het als je met de hele klas bijvoorbeeld naar een museum of tentoonstelling ging? Je had de tijd van je leven voor een dag. Nu, op je werk, zal je dat niet zo snel meer hebben. Of wat dacht je van een dag gevuld met workshops? School workshops waren altijd erg leuk en creatief. Lekker met zijn allen verven, dansen, knutselen of toneel spelen. Bovendien was zo’n workshop op school vaak stiekem ook nog best leerzaam, ook al deed je vaak van niet.

 

Altijd met je vrienden

 

Iets wat heel fijn was aan de middelbare school, is dat je elke dag altijd met je vrienden was. Je had er dan ook velen en kon met iedereen gezellig praten. Nieuwe vrienden maken? Geen probleem. Daarnaast had je na school ook alle tijd om met vrienden af te spreken en gezellig te doen. Nu is dat wel anders. Je ziet elke dag dezelfde mensen en kan eigenlijk alleen maar in de weekenden met je vrienden bijpraten of een drankje doen. Het is ook niet zo makkelijk meer als toen om nieuwe vrienden te maken. Wat wel positief is, de vrienden die je nu hebt zijn waarschijnlijk vrienden voor het leven.

 

Vrije tijd

 

Wat had je een hoop vrije tijd toen, zeg. Je kon uitslapen en had vaak maar les tot het begin van de middag. Met één tot twee uur huiswerk per dag was je dan ook wel klaar. Wat een leven! Je had tijd voor hobby’s, vrienden, sport, huiswerk, en zelfs dan had je nog tijd over. En dat terwijl je toen zo erg klaagde over hoe weinig vrije tijd je had. Kon je het allemaal maar weer overnieuw doen.