Drone kopen? Laat je dan goed informeren voor je je aankoop doet. De ene drone is tenslotte de andere niet.

 

Leuk!

 

Een drone, leuk! Was je als kind al dol op bestuurbare vliegtuigjes dan is de opkomst van de drone waarschijnlijk een droom die uitkomt. Waar je als volwassene misschien raar wordt aangekeken als je met een bestuurbaar vliegtuigje uit de speelgoedwinkel aan het spelen bent, kom je met een drone hartstikke goed en serieus voor de dag. Want een drone, da’s geen speelgoed. Of eigenlijk misschien ook wel, maar dan in ieder geval heel serieus speelgoed. Speelgoed voor grote mensen, waar je ook nog eens hartstikke mooie filmpjes en foto’s mee kunt maken.

 

Welke drone?

 

Zin om met je eigen drone rond te gaan vliegen? Zorg dan wel dat je genoeg informatie hebt om het voor jou juiste model uit te kiezen. Wil je er vooral voor de fun mee aan de slag en maakt de kwaliteit je weinig uit? Dan heb je misschien aan een drone uit de speelgoedwinkel al genoeg. Ben je professioneel fotograaf, of wil je de drone gebruiken om filmpjes te maken die je bijvoorbeeld op YouTube wilt delen? Dan kies je natuurlijk voor een professioneel exemplaar, eentje waarvan de camera qua kwaliteit niet onder doet voor een reguliere camera.

 

Zit je er een beetje tussenin? Wil je een betaalbare drone waar je met een gerust hart mee kunt spelen, maar die ook prima beelden kan maken? Dan kies je voor een tussenmodel, zoals de DJI Spark. Deze drone is een goede keuze voor iedereen die iets meer wil dan alleen maar een beetje rondvliegen, maar qua beelden niet per se professionele kwaliteit verwacht. De DJI Spark heeft als grote voordeel dat deze heel licht en compact is en dus makkelijk valt mee te nemen. Leuk om tijdens een dagje uit bijzondere beelden mee te schieten bijvoorbeeld.

 

Let op

 

Drone kopen? Let dan voor je ermee gaat vliegen ook even op de regelgeving die we in Nederland hebben. Heel veel mag wel, maar vliegen boven grote groepen mensen of aaneengesloten bebouwing bijvoorbeeld niet. Ook met je drone vliegen in de buurt van een vliegveld is uiteraard uit den boze, dat is behoorlijk gevaarlijk en kan je zelfs een hoge boete of celstraf opleveren.

 

Ook is het handig om voor je de drone in gebruik neemt goed te weten hoe je hem moet besturen. Je wilt je dure speeltje tenslotte niet kwijtraken of laten crashen.