Een nieuw huis zoeken is tegenwoordig een behoorlijke uitdaging. Het aanbod op de huizenmarkt is niet groot en je moet maar hopen dat je op tijd bent. Ik die situatie bevond ik mij, toen mijn vriendin en ik een nieuw huis zochten. We werken allebei en hebben niet veel tijd om het internet af te speuren naar potentiële huizen. Daarom namen wij een aankoopmakelaar uit Haaksbergen in de armen voor nieuwbouw. Die voor ons aan de gang ging.

 

Een huis zoeken

Het zoeken van een huis zou een avontuur moeten zijn. Maar zonder professionele hulp is het een lange en moeizame weg. Zelfs als we iets gevonden hadden, waren we meestal te laat. Het huis was al verkocht. Sommige huizen stonden maar een dag of een paar dagen in het aanbod. Ongelofelijk hoe snel je zou moeten reageren. We besloten een aankoopmakelaar in de armen te nemen. Een aankoopmakelaar is beter op de hoogte van het huidige aanbod. Daarnaast kan een aankoopmakelaar vanzelfsprekend meer tijd stoppen in de huizenjacht, dan ik en mijn vriendin kunnen. We vertelden de aankoopmakelaar wat we zochten en hoeveel we wilden uitgeven. Die informatie was ons keurig geadviseerd door De Hypotheker.

 

Advies over de hypotheek

Bij De Hypotheker Winterswijk werden wij goed geholpen. We lieten online onze mogelijke hypotheek berekenen. We besloten daarna een afspraak te plannen met de adviseur van De Hypotheker. Het leek ons niet handig om uit te gaan van een online berekening. Natuurlijk is die informatie handig, maar bij het kopen van een huis, wil je meer diepgang. De adviseur legde onze mogelijkheden goed uit. Het was dan ook een fijn gesprek en we kregen inzicht in potentiële huizenprijzen.

 

Het juiste huis vinden

Maar we waren er dus nog niet. De huizenmarkt is krap, dus we vonden niet zomaar een huis. Gelukkig konden we de aankoopmakelaar uit Haaksbergen precies uitleggen wat we zochten en wat er financieel mogelijk was. Binnen de kortste keren had de aankoopmakelaar een huis voor ons op het oog. Een huis dat precies bij ons paste en een huis waar wij momenteel goed kunnen vertoeven. Ik snap dat het in de armen nemen van een aankoopmakelaar twijfels oproept, maar het is het zeker waard.