Heb jij een bedrijf en wil jij ervoor zorgen dat jij snel gaat groeien? Dan is het erg belangrijk dat je een goede organisatie neerzet. Een bedrijf moet een goed fundament hebben en daar zal jij voor moeten zorgen. Mocht dit fundament staan, dan kan je tot actie overgaan. Het benaderen van de juiste bedrijven is dan erg belangrijk. Echter is dit makkelijker als jij weet welke bedrijven je moet benaderen. Een adressenbestand kan jou hierbij helpen. Op deze manier is het erg eenvoudig om te bepalen welke bedrijven je het beste kunt benaderen.

Mocht jij een adressenbestand willen kopen, dan is het misschien wel zo handig dat je hier al wat kennis van hebt. Het kopen van zo’n bestand kost natuurlijk geld en je wilt geen verkeerde aankoop doen.  Zo zal het bestand bedrijven moeten bevatten die perfect binnen jouw doelgroep passen. Let hier dan ook goed op! Mocht jij een adressenbestand aanschaffen dat niet bij jouw doelgroep past, dan gooi je als het ware je geld weg.

Mocht jij helemaal geen geld uit willen geven aan een adressenbestand? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een gratis adressenbestand KvK op te vragen. Dit bestand is dan misschien wel wat minder goed maar je zult toch ergens moeten beginnen.

 

Het benaderen van de bedrijven

Mocht jij een adressenbestand of een adressenlijst gekocht hebben dan zal je deze bedrijven moeten gaan benaderen. Er zijn meerdere manieren om deze bedrijven te benaderen. Zo kan je dit bijvoorbeeld uitbesteden aan een callcenter. Echter kost dit een hoop geld en heb je dit misschien niet. Je zou daarom bijvoorbeeld ook een cursus kunnen gaan volgen. Als je dit samen met je personeel doet, dan kan je dus met een aantal mensen gaan bellen. Dit vergroot natuurlijk de kans op succes aanzienlijk. Een andere optie waaruit je kunt kiezen is het aannemen van een accountmanager. Een accountmanager is hiervoor opgeleid en weet als geen ander hoe je bedrijven moet benaderen. Je zou zelf ook nog een hoop van de accountmanager kunnen leren.

 

Bedrijven bellen of mailen?

Het benaderen van de bedrijven uit de lijst kan zowel telefonisch als per e-mail. E-mailen is natuurlijk het makkelijkst en minder spannend. Echter is uit onderzoeken gebleken dat het beter is om te bellen. Met het bellen kan je namelijk een bepaalde gunfactor ontwikkelen. Dit kan met mailen natuurlijk niet, het is daarom een stuk slimmer om te bellen. Aan de telefoon kan je ook een stuk beter overleggen en discussiëren met de potentiele klant.

Mocht jij uiteindelijk een adressenbestand aan willen schaffen, dan kan je dit het beste doen bij Ad Hoc Data. Dit bedrijf zal er namelijk voor zorgen dat jij adressen krijgt waar je ook echt wat aan hebt. Niet voor niets worden zij door klanten als erg goed beoordeeld. Zij hebben al erg veel bedrijven geholpen. Veel bedrijven hebben dankzij dit bedrijf dus een hoop nieuwe klanten. Dit is natuurlijk fantastisch.