Ben je van plan om binnenkort een haartransplantatie te ondergaan? Ben je bijvoorbeeld helemaal niet meer blij met de inhammen die je hebt? Of wil je toekomstige kaalheid al ver van tevoren voor zijn? Dit zijn twee prima redenen om daadwerkelijk een haartransplantatie te ondergaan.

 

Maar – wat kan je nou precies verwachten? En waar moet je rekening mee houden? Experts vertellen we je hieronder meer over hetgeen je kunt verwachten van een haartransplantatie.

 

Verschillende soorten behandelingen

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten behandelingen bestaan. Er bestaan speciale haartransplantatie mannen, maar ook speciale haartransplantatie vrouwen. Tevens kan een specialist uit meerdere technieken kiezen; de meeste specialisten kiezen tegenwoordig voor de FUE techniek.

 

Ingreep van één dag

Als je een haartransplantatie ondergaat, duurt dit in de meeste gevallen ongeveer één dag. Geeft de specialist aan dat je een uitgebreidere behandeling moet ondergaan? Dan duurt de behandeling in veel gevallen maximaal 2 dagen. De duur van de ingreep valt dus reuze mee.

 

Intensief nazorgtraject

Onderga je de haartransplantatie bij een goed aangeschreven kliniek? Dan ben je van een intensief nazorgtraject verzekerd. Dit betekent onder meer dat de specialist na enige tijd checkt of alles goed verloopt. Ook krijg je verzorgingsmiddelen vanuit de kliniek mee en kan je te allen tijde met hen contact opnemen.

 

Het advies is om het sowieso de eerste twee weken na de behandeling rustig aan te doen. Zo zou je je hoofdhuid niet in direct contact met zonnestralen moeten laten komen. Ook is het advies om niet te sporten, aangezien je de eerste twee weken zo min mogelijk moet zweten. Volg in ieder geval de tips vanuit de kliniek heel goed op.

 

Investering

Voor een haartransplantatie moet je een bepaald bedrag rekening houden. Dit bedrag moet je echter als een investering zien. Door dit bedrag nú uit te geven, ga je je in de toekomst een stuk fijner voelen.