Ben je de gelukkige eigenaar van een veranda? Dan ben je vast wel benieuwd naar hoe je je veranda op een gezellige manier kunt inrichten. Een veranda is meestal voor het huis gebouwd en daarmee meteen je visitekaartje. Een rommelige veranda zal niet mooi ogen en brengt de stijl van het huis ook naar beneden. Ben je benieuwd hoe je je veranda wel gezellig kunt maken? Lees dan snel een aantal tips in dit artikel.

 

 

Opgeruimd staat netjes

De eerste en meteen ook belangrijkste tip is het opruimen en netjes maken van je veranda. Als je veranda vol met troep en rotzooi staat, zal het er sowieso niet gezellig uitzien. Het is dus van groot belang dat (zo nodig) je een grote schoonmaak houdt. Ruim alles wat niet op de veranda hoort op en laat alleen de nodige dingen staan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere stoel of misschien een mooie bank.

 

Bijpassend meubilair

Als je ervoor kiest om meubilair op de veranda te zetten, zorg er dan voor dat dit meubilair bij de rest van het huis past. Je wilt liever niet dat het meubilair niet past bij de rest van het huis, want dit zal rommelig ogen en het zorgt ervoor dat het niet een geheel is. Kies dus voor kleuren die bij elkaar in de familie zitten. Bij een houten huis kies je bijvoorbeeld voor cedar hout en bruine meubelen. Bij een modern en grijs huis, kies je eerder voor grijze, zwarte of witte meubelen.