Met een prepaid kaart kun je mobiel bellen, sms’en, en internetten, zonder hiervoor een contract af te sluiten. Dit maakt het per definitie heel anders dan een abonnement, waarbij je wel een contract afsluit. Op een gegeven moment kom je voor de keuze: een prepaid simkaart voor mijn telefoon, of toch een abonnement? Beiden hebben hun eigen voordelen. In dit artikel lees je meer over prepaid simkaarten en of het aangeraden is een dergelijke kaart te gebruiken.

 

Waarom een prepaid herlaadkaart gebruiken?

Een prepaid simkaart kun je herladen wanneer er geen tegoed meer op staat. Daarom wordt het ook wel een prepaid herlaadkaart genoemd. Het gebruiken van een dergelijke kaart heeft meerdere voordelen. Deze worden hieronder opgesomd.

 

  • Controle over verbruik
  • Flexibiliteit
  • Geschikt voor kinderen en senioren
  • Meerdere oplossingen
  • Controle over kosten

 

Controle over verbruik

Maak je gebruik van prepaid, dan bepaal je zelf hoeveel je verbruikt. Er is geen bepaalde bundel waar je je aan dient te houden. Je bent hier volledig vrij in en kunt dus iedere maand variëren wat betreft verbruik.

 

Flexibiliteit

Wil je morgen opwaarderen? Dat kan. Wil je volgende week, volgende maand, of pas over twee maanden opwaarderen? Ook dat kan allemaal! Met prepaid ben je flexibel. Zo kun je er bijvoorbeeld ook sneller voor kiezen om over te stappen naar een andere provider, zonder dat hier kosten aan verbonden zitten.

 

Geschikt voor kinderen en senioren

Niet alleen (jong)volwassenen hebben baat bij het gebruiken van prepaid. Zo is het voor jongeren met prepaid niet mogelijk om over een bundel heen te gaan, en is het gebruiken van prepaid voor senioren makkelijker. Gebruikt een kind of een ouder persoon dus de telefoon, dan kan het een goed idee zijn om voor prepaid te kiezen.

 

Meerdere oplossingen

Een prepaid herlaadkaart kun je gebruiken om met je telefoon te bellen, sms’en en internetten. Hier blijft het echter niet bij: je kunt een prepaid simkaart ook als oplossing gebruik voor je MiFi-router, GPS-tracker, of een ander apparaat welk een simkaartslot heeft en op basis van sms of data werkt. Dit maakt een herlaadkaart multifunctioneel en geschikt als oplossing voor meerdere apparaten.

 

Controle over kosten

Het eerste voordeel ging over de controle die je over je verbruik hebt wanneer je voor prepaid kiest. Dit vertaalt zich echter ook weer naar controle over kosten. Aangezien je niet vastzit aan je bundel, heb je meer controle over de hoeveelheid euro’s die je gebruikt om de simkaart op te waarderen / te herladen. Je hebt dus meer controle over je kosten wanneer je voor een prepaid kaart kiest.