De visgraat vloer wordt steeds vaker gelegd in de woningen in ons land. Het is een product dat razendsnel populair is geworden. Ze geven je woning een prachtige uitstraling ongeacht met wat voor interieur je werkt. Waarop letten bij het kopen van een visgraatvloer? Na het lezen van dit artikel zal dat je duidelijk worden.

 

Verschillende soorten visgraat vloeren

Als je hebt besloten dat je het huis wilt voorzien van een prachtige visgraat vloer heb je een ruime keus aan verschillende soorten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor PVC, laminaat, parket of een traditionele visgraat vloer. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Zo zijn PVC vloeren ook te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken, waardoor je door hele woning kan doortrekken. Het pluspunt van laminaat is de prijs. Dat is een stuk goedkoper als de alternatieve materialen.

 

Visgraat vloer: zelf leggen of laten doen

Eén van de vragen die waarschijnlijk bij je opgekomen is: kan ik de visgraat vloer zelf gaan leggen of kan ik dit beter overlaten aan een professional? We raden je het laatste aan want het is een klus dat zeer nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Bij traditionele visgraat vloeren moeten de houtstukken worden vastgemaakt met lijm en spijkers en dat betekent dat het goed moet worden gedaan als je het netjes wilt hebben. Maar ook als je kiest voor bijvoorbeeld laminaat of PVC kun je dit beter aan een vakman overlaten als je er zelf geen ervaring mee hebt. Het patroon moet kloppen, als je ergens een fout maakt kun je helemaal opnieuw beginnen. Als je het toch zelf wilt doen kun je natuurlijk veel informatie vinden op het internet. Het is ook een goed idee om verschillende video’s te bekijken hoe je de vloer het beste kunt leggen.

 

De voordelen van een visgraat vloer

Wanneer je kiest om je huis te voorzien van een visgraat vloer brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Als eerst is het duurzaam materiaal. Verder zorgt het ervoor dat je huis er echt uitspringt op het moment dat je binnenstapt. Het is in de meeste gevallen het hoogtepunt van de woning. het is met iedere stijl te combineren waardoor je nooit voor een andere vloer hoeft te kiezen als je je inrichting wilt veranderen.

 

Een visgraat vloer is geschikt voor ieder huis

Er hoeft absoluut geen twijfel te zijn of een visgraat vloer past in jouw woning. Of je nu woont in een standaard eengezinswoning, appartement, landhuis, herenhuis of bungalow. De vloer is geschikt voor iedere stijl en zal een echte eyecatcher worden in het huis. Er is verder voldoende keus uit verschillende groottes van de planken waardoor het ook prima kan in kleinere ruimtes. Ook zijn de planken verkrijgbaar in diverse kleuren.