Een wifi router is inmiddels een onmisbaar onderdeel van de technologie rondom internet. De technologie omtrent draadloze verbindingen en ook internet heeft zeker niet stil gestaan. Sterker nog: die technologie heeft zich supersnel ontwikkeld. Herinner je je nog de tijd dat je enkel internet had via de telefoonverbinding? Je kon maar eventjes per dag op internet anders kreeg je torenhoge telefoonkosten. Bovendien duurde het in die tijd nog enkele minuten voordat een site was geladen, waardoor je maar enkele sites per dag kon bezoeken en je daarna weer meteen van internet af moest. Gelukkig is dat nu niet meer zo. Tegenwoordig heb je snel en overal internet via een wifi router. Toch moet je even opletten voordat je een wifi router gaat aanschaffen, er is namelijk veel keuze. Ook zijn er nog andere apparaten die je internetgebruik veraangenamen, zoals bijvoorbeeld een powerline adapter. Lees hierna meer over alle internet hulpjes die u online kunt aanschaffen.

 

router

 

As simple as routing

Om op alle plekken waar je woont of werkt een snelle en stabiele wifi-verbinding te hebben, heb je vooral een kwalitatief goede wifi router nodig. Deze wifi routers zijn in verschillende types en modellen verkrijgbaar. De verschillende classificaties worden onder meer bepaald aan de hand van de Mbps die worden gebruikt. De wifi router die je prefereert hangt dus af van de eisen die je verbindt aan het internetgebruik. Ben je bijvoorbeeld een minimalistische internetgebruiker? Kijk je maar af en toe op internet? Surf je langs enkele nieuwssites, facebook je nauwelijks en kijk je heel af en toe eens een youtube-filmpje? In dat geval heb je niet superveel Mbps nodig en zijn er eenvoudige en dus goedkope wifi routers verkrijgbaar. Met zo’n simpele en betaalbare wifi router kun je tegen een eveneens laag tarief toch internet gebruiken op de wijze zoals jij dat wilt: internet met mate.

 

De gemiddelde en de hardcore internetter

Een gemiddelde gebruiker van internet surft relatief veel op internet. Je volgt alle berichten op facebook, bekijkt youtube-filmpjes en luistert veel muziek. Dit doe je niet twintig minuten per dag, maar soms wel 2 tot 3 uur. En in het weekeinde misschien nog wel meer. In zo’n geval wil je onder geen enkel beding dat het internet traag gaat of eventueel uitvalt. Dat zou een ramp zijn. Om dit te voorkomen heb je een wifi router nodig die meer Mbps aankan. Ben je niet van je laptop af te slaan en droom je zelfs over internetten en alle mooie dingen die ermee gepaard gaan? Zoals online gamen, downloaden van films en dergelijke? Dan is het van belang dat je een wifi verbinding hebt die het maximale aantal Mbps aankan, om je internet tot een top performance te brengen. Een high end wifi router is dan wel handig.

 

Andere producten naast een wifi router: mifi router en wifi versterker

Behalve een wifi router heb je ook mifi routers. Met een mifi router heb je internet onderweg: het is een samentrekking van mobiel en wifi. Met een sim kaart in de mifi router heb je een stand alone wifi router overal waar je dat wil. Vervolgens koppel je hieraan je internetapparaten zoals laptop, smartphone e.d. Verder heb je ook nog een wifi versterker, acces point, powerline adapter en wifi antenne om je internetgebruik eventueel te verbeteren. Met een wifi versterker kun je veel verbeteren aan je verbinding. Wanneer je bijvoorbeeld in een groot huis woont waar niet overal bereik is, hoef je geen nieuwe wifi router aan te schaffen, een wifi versterker of acces point krijgen dit ook voor elkaar. Je kunt vaak gewoon de wifi versterker inschakelen, deze installeert zich vaak zelf en je hebt vervolgens zeer goed bereik. Zelfs op de moeilijkste plekken. Wil je geen kabels trekken, overweeg dan een powerline adapter. Wanneer je geen goed bereik hebt, en ook geen plek hebt om een wifi versterker neer te zetten, is er altijd nog de mogelijkheid tot een wifi antenne. Hiermee word je bereik aanzienlijk groter, waardoor het minder problematisch is om op grote gebieden wifi te verkrijgen.