Met een zwemspa kun je vele kanten op. Je kunt er je conditie mee verbeteren en lekker genieten van het warme water door de massagejets. Ben jij je aan het oriënteren op een zwemspa maar weet je nog niet precies waar je allemaal op moet letten? Met deze tips wordt het vinden van een zwemspa een stuk makkelijker!

 

Sport en spel ineen: dit kun je allemaal met een zwemspa

Een zwemspa is een combinatie van een jacuzzi of spa en een zwembad. In het langste, rechthoekige gedeelte van deze zwemspa kun je tegen de stroming van de jets in zwemmen. Dit is goed voor spieropbouw en het verbeteren van je conditie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verschillende jets en tegenstroominstallatie. Hierdoor kun je vooruit zwemmen en tegelijkertijd op dezelfde plek blijven, wat ideaal is als je jouw spieren wilt trainen. Daarnaast kun je ook genieten van de ontspannende werking van de massagestralen in een van de daarvoor ontworpen zittingen. Een kwalitatief hoogwaardige zwemspa kun je kopen bij Elite Wellness. Hier adviseren ze je graag over de verschillende soorten zwempa’s en wat het beste bij jouw wensen past. Je kunt een zwemspa namelijk gebruiken om te trainen, maar ook als je lekker wilt ontspannen na een lange (werk)dag.

 

Verschillende modellen beschikbaar

Er zijn verschillende soorten zwemspa’s. Er zijn modellen die specifiek voor het zwemmen ontworpen zijn. Je hebt ook uitvoeringen waarbij een apart relaxgedeelte toegevoegd is aan de zwemspa. Uiteraard kun je in een zwemspa die alleen een zwemgedeelte heeft ook heel goed relaxen. De jets zijn namelijk zo ontworpen dat ze zowel een sterke stroming kunnen produceren, als massagestralen kunnen produceren. Een zwemspa met apart zitgedeelte heeft simpelweg meer massagejets ingebouwd. Als je nog twijfelt over welk model het beste bij jou past is het aan te raden om je goed te laten adviseren over de verschillende zwemspa’s. Er is immers heel veel keuze!

 

Zwemspa als alternatief voor een zwembad

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van zwemspa’s. Een van de belangrijkste voordelen van een zwemspa is dat deze een stuk compacter is dan een zwembad. Hierdoor is een zwemspa gemakkelijk in je tuin te plaatsen. Ga je verhuizen, dan is een zwemspa ook gemakkelijk mee te nemen naar het volgende huis (dat wordt bij een zwembad toch een stuk moeilijker). Bovendien is een zwemspa ook een stuk eenvoudiger schoon te houden dan een gewoon zwembad. Daarom wint de zwemspa steeds meer aan populariteit als alternatief voor een gewoon zwembad.