Zoveel mensen zoveel feestjes

Ga je dit jaar voor een mega surpriseparty voor de verjaardag van je teerbeminde echtgenoot? Of hou je het eerder beperkt tot een stukje zelfgemaakte taart en een kopje koffie met je gezin voor de verjaardag ? Kies je voor een feestje met vrolijke slingers en ballonnen in alle kleuren van de regenboog voor die speciale achttiende verjaardag van je zoon? Of ga je voor een retroparty, met zo’n funky discobal inbegrepen? Hoe je het verjaardagsfeestje gaat organiseren maakt eigenlijk weinig uit, zolang de jarige het maar naar zijn zin heeft.

 

verjaardag

 

Kies voor een originele uitnodiging om te versturen

Elk feestje rondom een verjaardag begint met een mooie uitnodiging. Maak van deze uitnodiging eens iets speciaals. Vul de envelop met confetti. Dat wordt gegarandeerd een verrassing bij het openmaken van de omslag. Of blaas een ballon op, schrijf er de tekst voor de uitnodiging op en laat terug lossen voordat je de ballon met de uitnodiging voor je verjaardagsfeestje in een envelop verstuurt. Er bestaan immens veel ideeën om je gasten op een eenvoudige maar toch fantasierijke manier uit te nodigen voor je verjaardag. Even surfen op het web levert je al snel het juiste idee op. Je kan natuurlijk ook voor het snellere werk gaan. Een digitale uitnodiging voor je verjaardag is snel gemaakt en nog sneller verstuurd via mail, sms of Facebook.

 

De juiste verjaardagskaart

Breng al je wensen aan de jarige job over op een originele verjaardagskaart. Misschien ben je wel creatief genoeg om zelf een verjaardagskaart te maken? Op sites als Pinterest vind je alvast ideeën te over. Maar ook in de handel kun je leuke exemplaren vinden. Met een passend tekstje en een grappige prent tover je al snel een glimlach op het gezicht van het feestvarken. Gebruik een kleurige envelop voor het versturen van je verjaardagskaart. Vrolijkheid ten top bij een verjaardag! Ga voor rood, oranje, geel of mintgroen. Wedden dat de ontvanger het extra waardeert om in ons digitale tijdperk een ouderwetse kaart te krijgen? Ben je niet zo’n creatieveling of heb je weinig tijd om met de knutselspullen aan de slag te gaan? Er zijn op veel plaatsen hele mooie verjaardagskaarten te koop, zodat je voor elke jarige een wenskaart kan kiezen die bij zijn of haar persoonlijkheid (en verjaardag) past. Of heb je wel een mooie verjaardagskaart, maar heb je niet de nodige inspiratie om zelf een boodschap te verzinnen om op je wenskaart te zetten? Ook hier geen nood. Er zijn tal van websites die gedichten, verzen en korte tekstjes publiceren die je kan gebruiken om jouw eigen jarige te feliciteren met zijn verjaardag.

 

Mmmmmmegalekkere verjaardagstaart

Ben jij zo’n echte keukenprinses die met een verjaardag van een gewone taart een waar kunstwerk maakt? Tover jij een heus voetbalveld, spelers en doelen inbegrepen, voor je mini-Ronaldo? Of een suikerspinroze kasteel voor je kleine prinsesje? Dan mogen jouw gasten op het verjaardagsfeestje zichzelf gelukkig prijzen! Geen zin in taart? Je kan ook ander lekkers serveren met een verjaardag. Borrelnootjes, chipjes, kaasblokjes of zelfs tapas, gepresenteerd op een rijkelijk gevulde dipschaal doen elke gast watertanden. Of wat dacht je van een stukje fruit, ondergedompeld in het donkere goud van een chocoladefontein?

 

Tijd voor cadeautjes!!!

Geen verjaardagsfeestje zonder het gepaste geschenkje voor de jarige. Soms is de keuze best wel moeilijk. Het internet staat bol van sites waar originele presentjes kunnen uitgezocht worden: van een USB-stick in de vorm van Superman voor de nieuwe collega tot een hartjeswafelijzer voor oma. Ga nu en dan eens rondsurfen op het web. Een origineel cadeau hoeft niet per se duur te zijn. Er bestaan tal van mooie gadgets en gebruiksvoorwerpen waar je de jarige blij mee kan maken. Het belangrijkste bij het kiezen van een verjaardagscadeau is er zeker van te zijn dat hetgeen je geeft ook echt bij die persoon past. En ook hier is een beetje originaliteit best wel op zijn plaats. Leg gedurende het jaar jouw oor te luister en kom te weten waarmee de jarige in spe zich zoal bezighoudt. Heeft iemand net een huis gekocht, dan komt een gereedschapsset misschien wel heel erg goed van pas met een verjaardag. Misschien heeft opa wel liever een beschermde tablet sleeve en een reserve USB-stick voor zijn nieuwe iPad in plaats van het zoveelste paar pantoffels en kousen?

 

Say cheese!

Maak er een gewoonte van om bij elk verjaardagsfeestje foto’s te maken. Gebruik hiervoor naast een gewone camera ook eens een selfiestick om alle feestvierders in een ludieke selfie te vereeuwigen. Met een digitale camera of je mobieltje maak en bewaar je alle foto’s om later herinneringen op te halen aan het mooie feest. Dit kan door foto’s af te (laten) drukken en in een album te kleven, maar je kunt ze ook in een digitale fotolijst de revue laten passeren zodat iedereen nog kan nagenieten van het memorabele verjaardagsfeestje.

 

Genieten tot in de kleine uurtjes.

Mooi en warm weer in het verschiet? Kies dan eens voor een gezellig tuinfeest met je verjaardag. Verlicht je tuin met kleurrijke sfeerverlichting. Maak werk van een aantrekkelijke tafeldecoratie. Ook hier vind je op het internet talloze sites met inspiratie voor het maken van bloemstukjes, het plooien van servetten of algemeen over het decoreren van een tafel. Verwacht je ook kinderen op het feestje? Gebruik dan LED-kaarsen om de tafel op een veilige manier te versieren. Wordt het tegen de avond wat kouder? Geen probleem, met een vuurkorf of een elektrische verwarmer jaag je in een mum van tijd met je verjaardag alle kilte weg.