Bij het bouwen of verbouwen van een huis zijn er veel dingen waar je op moet letten. Een van de zaken waarbij het aan te raden is om er veel aandacht aan te besteden, is de vloer. Welke vloersoort je kiest kan veel invloed hebben op de stijl en sfeer in jouw woning. Een van de vloersoorten die enorm in opkomst is, is een gietvloer. Een gietvloer werd voorheen altijd gezien als een hele industriële vloer, maar vandaag de dag past deze ook perfect in een woonhuis. Een gietvloer kent vele voordelen, maar om deze vloer te leggen heb je wel de hulp van een specialist nodig. Met een specialist in de arm weet je zeker dat je een prachtige gietvloer opgeleverd krijgt in je huis.

 

Specialistisch werk

Een gietvloer is een vloer die bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen worden letterlijk over elkaar heen gegoten. Zo heeft elke laag een bepaalde tijd nodig om uit te harden. Een specialist op het gebied van gietvloeren weet precies hoe lang er tussen elke laag nodig is, om zo tot een prachtig eindresultaat te komen. Een vloer die goed gelegd is kan tot wel 30 jaar mee zonder dat de kwaliteit van de vloer minder wordt.

 

Voordelen gietvloer

Een gietvloer is niet alleen heel mooi, het is ook een vloer met vele andere voordelen. Een van die voordelen is het feit dat deze vloersoort enorm onderhoudsvriendelijk is. Een gietvloer is namelijk helemaal strak en bevat geen naden of randen. Hierdoor kan stof en vuil zich niet hechten aan de vloer, en is met één keer dweilen de vloer weer brandschoon. Bovendien is het een voordeel dat deze vloer overal in huis zou kunnen liggen. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de schuur, de keuken of zelfs de badkamer zou een gietvloer prima passen.