Golf is een leuke maar ingewikkelde sport. Als je gaat golfen loop je 9 of 18 holes, dit betekend dat je 9 of 18 keer vanaf de startplek naar een vlag moet slaan. Elke ‘hole’ is verschillend om het spel leuk te houden. Golf is een populaire sport die in heel veel landen word gespeeld, er zijn bijvoorbeeld speciale websites voor het golfen in Duitsland.
Een golfbaan heeft 3 gebieden; de fairway, rough en green:
• Fairway: Het gras dat mooi in rechte banen is geknipt is de fairway. Dit is de ideale plek om de bal te laten landen, omdat het kort is en daarom is het slaan makkelijker.
• Rough: Het gebied om de fairway heen, noemen de we fairway. Hier is het gras een stuk lager en daarom is het moeilijk om je bal hier uit te slaan – ook haal je mindere afstanden dan in de fairway.
• Green: Om de vlag zit een grote cirkel, de green. Dit is het kortste gras op de baan en hier mag je ook niet met een normale club slaan, maar met een putter.
Verder heeft een baan verschillende obstakels zoals bomen, water en bunkers (delen van zand). Indien je nog nooit hebt gegolfd is dit zeer de moeite waard! Ben je al wat ervaren in golfen in Nederland? Ga dan een keer naar het buitenland! Relatief dicht bij de Nederlandse grens heb je een golfbaan in Duitsland met een villapark (zoals de gut duneburg villa). Erg leuk om eens te doen!