Een kenteken checken doen de meeste mensen niet dagelijks. Bij het kopen van een nieuwe auto is het zeker wel iets wat niet mag worden vergeten.

 

Het kopen van een auto

Een auto kopen is niet zo heel ingewikkeld. Uiteraard moet je wel zorgen voor de juiste papieren en ook de verkoper dient de juiste documenten te overleggen. Denk aan het vrijwaringsbewijs bijvoorbeeld. Een koper moet natuurlijk ook zorgen dat de verzekering wordt afgesloten. In Nederland dien je als eigenaar van een auto minimaal een WA-verzekering te hebben. Tijdens het aankoopproces is het wel belangrijk om niet lichtzinnig over de aankoop van het voertuig na te denken. Je bent de laatste niet die uiteindelijk veel te veel voor een auto betaalt. Een auto kopen is natuurlijk ook iets waar bepaalde technische kennis bij komt kijken. Veel Nederlands weten maar weinig van auto’s en daar maken sommige verkopers misbruik van.

Als we het om verkopers hebben die er misbruik van maken, dan gaat het voornamelijk om particuliere verkopers. Bedrijven zijn doorgaans niet van plan om hun klanten te bedonderen. Al zijn er natuurlijk altijd louche bedrijven die de kilometertellerstand van de auto terugdraaien. Hierdoor wordt de auto meer geld waard en is de koper de pineut. Bijzonder sneu voor de koper, want zo kun je als koper voor vele duizenden euro’s worden getild.

 

Kenteken check

Een kenteken check kan een hoop ellende besparen, maar verwacht niet dat je de eigenaar van een auto zo kan achterhalen. Een gratis check via bijvoorbeeld www.rdwovi.nl is vrij standaard, maar hierdoor kun je wel zien of de APK bijna verloopt of wanneer de auto voor het eerst werd toegelaten.