Bij luchtbedden denkt iedereen natuurlijk al snel aan vakantie en dan met name aan kamperen. Een hele logische gedachte en de kans dat ook jij wel eens een nachtje (of meer) op een luchtbed hebt doorgebracht is dan ook groot. Op menig zolder of in menig garage of schuur ligt wel een luchtbed, want het is altijd handig om er eentje in huis te hebben. Stel bijvoorbeeld eens dat je onverwacht bezoek krijgt. Het is gezellig en wordt laat en er is net een aantal drankjes teveel gedronken om nog te mogen rijden. Natuurlijk laat je niemand in deze toestand de weg op gaan en dan is het gewoon een kwestie van even de luchtbedden tevoorschijn halen, even oppompen en lekker slapen.

 

 

Maar luchtbedden kunnen ook uitkomst bieden in het geval van verbouwen of verhuizen. Zo kan het voorkomen dat je jouw nieuwe woning gaat betrekken en geen toegang meer hebt tot de oude woning, omdat je deze simpelweg al hebt verkocht. Je oude bed heb je via marktplaats verkocht en de levering van je nieuwe bed laat nog even op zich wachten. Je raadt al wat er voor zorgt dat je toch goed kunt slapen…..

 

luchtbed

 

Comfort en afmetingen van een luchtbed

Zoals met vrijwel alles het geval is heeft ook hier de ontwikkeling niet stil gestaan. Meer dan ooit is er veel aandacht voor comfort en het materiaal waarvan deze opblaasbedden gemaakt zijn is hierin een bepalende factor. Luchtbedden zijn altijd gemaakt van kunststof. Dit kan materiaal zijn als pvc, nylon, rubber of polyester. Vaak heeft dit kunststof een ietwat zacht aandoende bovenlaag meegekregen. Deze zacht aandoende bovenlaag noemen we de flocklaag en deze doet velours-achtig aan. Het comfort wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid lucht in het opblaas bed, waarbij je zelf natuurlijk naar eigen voorkeur bepaald hoe “hard” je het luchtmatras opblaast. De luchtverdeling in het bed is verder bepalend voor het comfort. Een luchtmatras met lange banen zorgt ervoor dat de druk over het hele bed wordt verdeeld. De vaak wat duurdere variant, het bed met zogenoemde wafelstructuur, zorgt voor de meest ideale drukverdeling en doet dit door middel van verschillende luchtkamers. Nadeel van deze laatst genoemde is dat ze wel vaak iets zwaarder en iets minder compact zijn dan de modellen met lange luchtbanen.

 

Een- of tweepersoons luchtbed?

Kijken we naar de afmetingen van luchtmatrassen dan zien we dat er feitelijk twee modellen op de markt zijn. Dat zijn namelijk de éénpersoons en de tweepersoons luchtbedden. Het luchtbed 2 persoons mag dan ideaal lijken als je op vakantie gaat met je partner, maar dit is lang niet altijd het geval. Het luchtbed 2 persoons past namelijk niet altijd in een tent en in deze gevallen ben je beter af met twee éénpersoons bedden die naast elkaar vaak weer net wel in de tent passen. Een tweepersoons luchtmatras is namelijk vaak iets dikker en het is dan juist deze extra hoogte die het probleem geeft.

 

Een luchtmatras kopen

Als je van plan bent een luchtmatras, zoals deze bedden ook wel worden genoemd, te gaan kopen, dan is het goed om vooraf duidelijk te hebben waar je ze voor gaat gebruiken. Ben je een echte kampeerder, dan stel je andere eisen dan wanneer je iemand bent die er eentje wil kopen om een slaapplek te bieden aal logés. Voor outdoor gebruik zijn zaken als gewicht en isolatie belangrijk en dit speelt niet tot nauwelijks bij gebruik binnenshuis.

 

Als we naar merken kijken, dan zien we dat het Intex luchtbed een populair merk is. De Intex luchtmatras onderscheidt zich in kwaliteit en prijs. Luchtbedden van dit merk staan garant voor een goede nachtrust en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Wil je het jezelf makkelijk maken kies dan voor het luchtbed met ingebouwde pomp. Dit type luchtmatras verlost je van de voetpomp, waarvan de slang vaak losschiet of ,erger nog, vaak lek is. Voor welk luchtbed je uiteindelijk ook kiest, wij wensen je een goede en comfortabele nacht!