Een lekker dagje varen op verschillende vaargebieden in Nederland kan een enorm leuke bezigheid zijn. Helaas heeft niet iedereen een boot en kan dit ook niet zomaar betalen. Dit komt natuurlijk omdat boten zo belachelijk duur zijn en daarbij moet je ook nog eens goed opletten als je het geld er wel voor hebt. We leggen je graag uit waar je dan precies op moet letten!

 

Oriënteer jezelf

Jezelf oriënteren in de botenmarkt en in wat je wilt is erg belangrijk voordat je een boot gaat kopen. Zo moet je natuurlijk eerst weten wat je wilt. Daarbij moet je rekening houden natuurlijk met je budget, of het wel logisch is om te doen en naar de eventuele restwaarde van de boot als je hem weer wilt verkopen. Natuurlijk is je budget het meest bindend aan wat voor boot het gaat worden. Mocht je nou iets hebben gevonden wat je wilt moet je een beetje prijzen gaan vergelijken om ook je onderhandel positie te versterken. Mocht je je eenmaal hebben georiënteerd in de botenmarkt kan jachtmakelaardij Kappers je helpen tot een definitief bedrag te komen en alles rond te maken.

 

Weet waar je wel en niet mag varen met welke boot

Met bepaalde boten mag je wel in ondiepe wateren varen en sommige niet. Dit is belangrijk om duidelijk te hebben voordat je een boot aanschaft. Als je namelijk lekker wilt varen in natuurgebieden in Nederland is het moeilijk als je dat gaat doen met een grote jacht. Dan moet je voor een kleiner bootje gaan en goed te begrijpen dat je daar ook weer voor- en nadelen over hebt. Natuurlijk is een grote boot fijn en geeft ook wel een beetje imago af maar een kleine boot is eigenlijk een stuk praktischer.

 

Tweedehands of nieuw?

De boten die het meest worden verkocht en gekocht zijn tweedehands boten. Dit is het geval omdat veel nieuwe boten vele malen duurder zijn dan tweedehands boten. Je betaald makkelijk 1,5 keer zoveel voor een nieuwe boot dan een tweedehands boot en daarom kopen veel mensen een tweedehands boot. Het is duidelijk dat een tweedehands boot wat meer onderhoud nodig zal hebben dan een nieuwe boot.