Ik krijg om de zoveel tijd altijd de neiging om iets te veranderen aan mijn interieur. Na een tijdje raak ik er te veel aan gewend. Ik waardeer het heel erg als mijn omgeving fris en vernieuwend is. Na een tijdje zonder visuele verandering in mijn leefomgeving begint het weer te jeuken. Soms volstaat het om gewoon wat rond te schuiven met mijn meubels, en een andere keer wil ik graag juist een aantal meubels vervangen. Dit zijn niet zulke dure veranderingen en kosten ook niet veel tijd. Een enkele keer is dat echter niet genoeg voor mij en moet ik drastisch iets veranderen. De verfkwast komt in zon geval tevoorschijn, maar de laatste keer heb ik niet de muren, maar de vloer aangepakt. Het originele kliklaminaat dat er lag was aardig versleten en zat ook behoorlijk los op sommige plekken. Tijd om een upgrade uit te voeren dus!

 

Wikken en wegen

Uiteindelijk bleek het makkelijker gezegd dan gedaan. Vol goede moed pakte ik mijn trouwe vriend Google erbij en zocht naar vloeren. Al snel kwam ik erachter dat de keuze overweldigend was. Niet alleen qua aanbieders, maar ook qua materialen en stijlen waren er gewoon té veel mogelijkheden. Ik wist dan wel zeker dat mijn huidige vloer niet meer goed genoeg was, maar ik had nog geen idee van wat ik dan wilde. In eerste instantie schoot mijn hoofd op hol door alle mogelijkheden, maar na een tijdje begon ik rustig een lijstje te maken met wat ik wilde en wat ik niet wilde. Ik raad je dan ook aan om altijd zo’n lijstje te maken en op die manier rationeel dit soort beslissingen te maken.

 

Meten en klikken

Het hoofddoel was om de woonkamer een fris en vernieuwend gevoel te geven. Hoewel een extreme verandering deze klus uiteraard prima volbrengt, doet een kleine verandering in principe hetzelfde. Uiteindelijk was ik behoorlijk tevreden over het laminaat dat ik hiervoor had, behalve dat het gewoon versleten en oud was. Het gemak van kliklaminaat is gigantisch tegenover hout laten zetten bijvoorbeeld. Om toch een fris tintje ging ik uiteindelijk visgraat laminaat kopen. Dit is, zoals de naam al zegt, laminaat dat in een visgraat-patroon is gelegd. Dit patroon is hetzelfde als je vaak in dorpsstraatjes vindt. Gelijk heb ik het laten leggen, en gelukkig duurde dit helemaal niet lang. Nu heb ik toch iets vernieuwends aan mijn vloer zonder daarvoor een extreme verandering door te hoeven voeren!