Wil je echt slapen als een roos? Daar speelt de inrichting van je slaapkamer een belangrijke rol in! Ga voor een luxe inrichting in je slaapkamer: zo creëer je absoluut dat hotelgevoel in huis. Om elke dag weer optimaal van te genieten! Hoe je dat slim aanpakt? We delen onze handige tips: ontdek ze allemaal.

 

Slapen in een luxe bed

 

Je bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel in je slaapkamer! Als je een nachtje in een hotel slaapt, lig je vaak op een heerlijk dik, zacht en ondersteunend matras. Waarom zou je hier thuis niet ook voor kiezen? Dit kan je nachtrust aanzienlijk verbeteren. Ook wat betreft je bedtextiel is het genieten geblazen om voor luxe materialen te kiezen. Bij Cotton Suite vind je een met zorg geselecteerde collectie van beddengoed voor een ultiem comfortabele slaapkamer. Daar wil je het liefst iedere nacht weer onderkruipen! Denk aan een luxe dekbedovertrek strijkvrij of heerlijk zachte hoeslakens. Tover je slaapkamer om tot het niveau van een fancy hotel.

 

Luxe meubels in je slaapkamer

 

Naast je bed zijn er nog wel meer meubelstukken in je slaapkamer te vinden: voorzie ook deze items van een luxe uitstraling. Zo past een chique kledingkast heel mooi bij je luxe bed en bedtextiel. Ga het liefst voor een kast van robuust, donkerkleurig hout: die look is helemaal welkom in de nette slaapkamer in een hotelstijl. Ook je nachtkastjes kun je goed in deze stijl in huis halen. Of pak het juist wat stoerder aan, met nachtkastjes van zwart metaal. Zo voldoe je ook meteen aan de nieuwste slaapkamertrends! Heb je nog meer ruimte over in de kamer? Zorg dan ook voor een mooie fauteuil in je slaapkamer. Velvet is hierbij een populaire materiaalkeuze: luxueus én hartstikke comfortabel.

Kleuren en accessoires met een luxe uitstraling

 

Ten slotte maak je je slaapkamerinrichting compleet met luxe kleurgebruik en accessoires. Zo passen donkere, warme tonen goed bij deze sfeer. Ga voor donkerblauw, dieprood en donkergroen. Prachtig op de muren in de slaapkamer bijvoorbeeld! Ook je beddengoed kun je heel goed in deze donkere kleuren in huis halen. Om toch voor een kleuraccent te zorgen, kun je denken aan pastelroze, parel of goud. In deze lichte kleuren kun je dan juist weer accessoires in je slaapkamer plaatsen. Denk aan een leuk roze klokje op je nachtkastje of een gouden bloempot om de slaapkamer stralend aan te kleden. Met deze verrassende kleurencombinaties heb je duidelijk over de styling van je slaapkamer nagedacht. Daar raak je niet op uitgekeken!