Je bent aan het verhuizen, de verfgeur hangt in huis en je bedenkt hoe jij wilt dat je huis eruit komt te zien. Door de drukte van het verbouwen wil je zo snel mogelijk weten wat voor type badkamer jij neemt. Daarom zijn hier tegels, wasbakken en douches uitgelicht om jou inspiratie te geven.

 

Wat heeft jouw badkamer nodig?

 

Om een badkamer speciaal afgesteld op jou te maken zijn deze 3 onderdelen erg belangrijk: De tegels, de wasbak en de douche. Deze onderdelen zijn op oneindig veel manieren te combineren. Wij adviseren jou de kleuren en materialen op elkaar aan te laten sluiten. Bijvoorbeeld een mooie stalen spiegel voor een industriële look Zo krijg jij het optimale resultaat!

 

Tegels die het beste bij jou passen

Badkamertegels zijn meestal geschikt voor op de vloer en aan de wand. Je kunt ervoor kiezen jouw beide met dezelfde badkamervloer tegel te bekleden, in dezelfde print. Of gebruik jij liever twee verschillende soorten tegels? Er zijn een aantal tegelmogelijkheden:

 

  • Tegels van mozaïek. Deze tegels zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Mozaïek is namelijk een samenvoeging van meerdere kleine steentjes. Houd jij van kleur? Heb jij een hekel aan een kille badkamer? Dan is mozaïek een goede keuze voor jou.
  • Muretto. Dit is een soort strip waarbij de tegels die aan elkaar vast zitten verschillende breedtes hebben. Aan deze tegelstrip zitten tegels bevestigd met verschillende breedtes. Hierdoor kun jij het patroon kiezen dat jij mooi vindt. Ook zijn er vele kleuren en materialen beschikbaar waardoor je zelf kunt kiezen of jouw badkamer een strakke, warme of levendige uitstraling krijgt.
  • Decortegels. Wil jij je helemaal uitleven en zelf patronen bedenken en deze realiteit maken? Ga dan voor de decortegel. Zo kun jij je badkamer precies zo maken zoals je dat in gedachten had.
  • Stroken tegels. Deze tegels zijn vergelijkbaar met de muretto. Het verschil is echter dat deze meer blokvormig zijn en niet meerdere kleine stripjes zijn zoals de muretto. Dit geeft een erg strakke look waardoor je badkamer er verzorgt uit ziet.