Krassen op je auto zijn enorm enorm vervelend. Zeker als het diepe grote krassen zijn kan dat nog een enorme som met geld kosten ook. Het zou daarom erg fijn zijn als je die krassen zelf zou kunnen verwijderen. Gelukkig kan dat ook met deze tips! 

Hoe komen krassen op je auto

Er kunnen op verschillende manieren krassen komen op je auto. Ook op manieren waar je helaas weinig aan kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld door steenslag best wat krassen creëren . Dit is vervelend omdat je aan steenslag niks kan doen. Ook zijn natuurlijk die vervelende smalle parkeerplekken een probleem. Helaas is het zo dat bij die smalle parkeerplekken je enorm makkelijk krassen kan rijden aan de deuren of bijvoorbeeld de spiegels. Dit zijn meestal niet zulke grove krassen maar het kan wel eens zo zijn dat het niet zomaar weg te poetsen valt. 

De krassen verwijderen

Het verwijderen van krassen op je auto kan op verschillende manieren. Het varieert een beetje met elk verschillend type kras. Is het een grote of diepe kras? Of juist een klein krasje? Dit kun je voelen met je nagel, voel er voorzichtig even in/aan met je nagel en kijk hoe diep die is. Het is namelijk zo dat je autolak uit verschillende lagen bestaat. Kleine krasjes kun je eenvoudig verwijderen met blanke lak en krasverwijderaar. Begin met de krasverwijderaar om de kras te verwijderen en spuit er daarna een beetje blanke lak overheen om de kras te verbergen.

 

Heb je wat dikkere grovere krassen is het verstandig om deze toch te laten maken bij de garage. Het mooie bij de garage is dat ze de krassen mooi uit de auto weten te halen en er voor kunnen zorgen dat de auto er weer zoals nieuw uit ziet. Ook kun je de garage dan gelijk vragen of ze er een coating overheen doen (als je dat nog niet had). Bij Legal Shine Detailling hebben ze verschillende soorten coatings die er voor zorgen dat je auto niet alleen beter is beschermt tegen krassen, maar ook tegen regen, modder en ander vuil. Ideaal dus!