Massief houten panelen kunnen een spirituele eenvoud toevoegen achter het bed, waar we iedere nacht opnieuw een blik op werpen voor we gaan slapen en ze kunnen onze living een warm gevoel geven. Ze kunnen zelfs een muur vormen tussen twee verschillende ruimtes. In dit bericht geven we u 35 ideeën voor een houten muur die de warme atmosfeer van een huis reflecteert, al is het nu minimalistisch, traditioneel of eclectisch.

 

Zo kan een massief houten tafelblad extra karakter krijgen door er horizontale planken aan toe te voegen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden hoe je structuur en het natuurlijke van buiten in uw huis brengt door frisse en innovatieve houten panelen. Natuurlijk is een houten paneel niet het enige waar u uw muren mee kan opfrissen. Foto’s van wereldkaarten, bossen, zonnestelsel of een prachtige zonsopgang kunnen de kamer ook een heel ander gevoel geven.

TIP: Kijk zeker ook eerst even naar boven en beneden. Als u een donker plafond en vloer hebt, denk er dan aan om alles wat op te fleuren met witte of beige kleuren, zeker als u ook met houten panelen werkt.

 

Horizontale of verticale houten planken
Horizontale of verticale planken zijn er in alle mogelijke variaties van houtnerven. Ze kunnen zowel horizontale als verticale lijnen benadrukken. Dit is een fantastische manier om gehavende planken te hergebruiken. Zo maakt u van uw project meteen een duurzaam project.

 

Natuurlijk hout
Muren van natuurlijk hout, zoals bijvoorbeeld houtblokken, leggen een verbinding tussen de vredige natuur en uw interieur. U omringt uzelf zo immers met simpele, natuurlijke materialen.

 

Moderne houteffecten
Houten planken kunnen ook gebruikt worden om uw interieur een modern en geraffineerd gevoel te geven. Meestal geven ze een extraatje aan een eerder gewone kamer. Soms kunnen ze een natuurlijk element brengen in een modern en strak interieur, andere keren geven ze een koele kamer een warm gevoel. Houten planken kunnen een kale mur ook interessanter maken.

 

Gebruik van houten muren in badkamers
In een badkamer kan u hout gebruiken om er een accentmuur mee te maken. Dan moet er u wel op letten dat de houten panelen de kamer vergroten en de badkamermeubels er op hun best laten uitzien.

 

Hout in uw zitkamer
Als u met een open keuken werkt, is hout de ideale manier om een link te leggen tussen de keuken en de leefruimte. De leefruimte krijgt er een warmer gevoel door, en door de houten structuren van uw keuken, wordt de verbinding tussen beide ruimtes alleen maar sterker.

 

Houten panelen in openbare ruimtes
Houten muren kunnen ook een gezellige sfeer creëren in een snackbar of restaurant.

 

Hout gecombineerd met witte of lichtgekleurde meubelen
Witte of lichte kleuren geven een mooi contrast ten opzichte van de donkere houten panelen, wat de ruimte een modern en schoon gevoel heeft.noten-superprime