Kosten die enorm hoog oplopen, de coronacrisis die eraan bijdraagt het je een stuk moeilijker te maken, je onderneming die niet meer loopt en in erge situaties zelfs bedrijven die failliet gaan of werknemers ontslaan. Het zijn allemaal een voor een oorzaken van vervelende situaties. Financieel vervelende situaties kunnen zich al snel opstapelen. Dit gebeurt vaak op een dusdanig erge manier dat men zijn of haar kosten niet meer kan betalen en bijna verplicht is van bepaalde kosten af te komen of op een manier geld binnen te halen. Je huis verkopen is dan vaak een van de weinige opties die overblijft.

 

Je huis verkocht vanwege schulden, wat nu?

Als je je woning hebt verkocht vanwege bepaalde schulden, is de kans groot dat het verkopen van je woning je best wat geld heeft opgeleverd. Bij veel mensen is het zo dat ze hun woning een tijdje terug, bijvoorbeeld enkele jaren terug, hebben gekocht met een hypotheek. Je betaalt dan maandelijks een bedrag af voor je woning, maar dit betekent wel dat als je je woning betaalt je het afbetaalde deel direct zelf krijgt. De rest gaat bijvoorbeeld naar de bank. Een optie is om er dan voor te kiezen een woning te gaan huren en met het geld dat je van je verkochte huis hebt gekregen de huur voor de komende tijd te betalen. Natuurlijk raakt dit geld ook na verloop van tijd op als je geen inkomsten, maar wel kosten hebt. Het is echter wel een oplossing om tijdelijk gewoon je woning te kunnen betalen en ondertussen te zorgen voor een nieuwe baan en nieuwe inkomsten. Bekijk alle huurwoningen en maak voor jezelf de beste keuze!

 

Voordelen huurwoningen

Er zitten uiteraard aardig wat verschillen tussen een huis kopen en huren. Dit betekent echter niet dat huren geen voordelen heeft, sterker nog, het huren van een woning brengt aardig wat voordelen met zich mee. Een van deze voordelen is bijvoorbeeld dat je een wettelijke huurbescherming hebt. Dit betekent dat de verhuurder niet zomaar het huurcontract kan stopzetten. Een ander groot voordeel is dat je in de meeste gevallen geen groot onderhoud hoeft te verrichten. Bekijk alle huurwoningen nu en kijk wat voordelig voor jou uitkomt.