In de herfstperiode verliezen veel bomen hun bladeren. Deze afgevallen bladeren kunnen terechtkomen in je dakgoot en uiteindelijk in de regenpijp. Dit kan resulteren in een verstopte regenpijp. Wanneer dit het geval is moet je de regenpijp ontstoppen.
Hoe kun je een regenpijp ontstoppen?
Je kunt zelf proberen om de ontstopping te verhelpen. Echter, het is wel afhankelijk van hoe diep de verstopping zit en de hoeveelheid vuil in de regenpijp.
Wanneer de verstopping wat dieper in de regenpijp zit kun je deze op twee manieren zelf verhelpen. Allereerst kun je proberen om met een ontstoppingsveer de verstopping door te prikken. Als je de ontstopping kunt doorprikken, kan de verstopping de waterdruk niet meer aan. Hierdoor stroomt de regenpijp leeg en neemt hopelijk het vuil mee
Wat ook een optie is om met een hogedrukspuit of tuinslang aan de slag te gaan. Hiermee kun je meer druk uitoefenen op de verstopping, in de hoop dat deze het begeeft. Let er wel goed op dat je de regenpijp niet beschadigt met de hogedrukspuit. Daarnaast kun je dit combineren met een ontstoppingsveer. De doorgeprikte verstopping kun je dan met een tuinslang of hogedrukspuit wegspuiten.
Heb je mazzel en zit de verstopping aan de oppervlakte, dan kun je deze proberen weg te halen met handschoenen. Probeer dan zoveel mogelijk bladeren uit de regenpijp te halen. Controleer of de verstopping verholpen is door er bijvoorbeeld met een tuinslang water door te laten lopen.
Wat als deze methoden niet werken?
Heb je bovenstaande methoden geprobeerd zonder resultaat? Schakel dan een ontstoppings expert in. Ons advies is de verstopping zo snel mogelijk te verhelpen. Zo voorkom je lekkage, houtrot, schimmel of andere waterschade aan de muur. Ook kan op deze manier voorkomen worden dat de dakgoot doorzakt door al het extra gewicht.
Geen zin om zelf aan de slag te gaan met het ontstoppen van je regenpijp? Dankzij ons brede aanbod aan riool experts is er altijd één beschikbaar bij jou in de buurt.
Comments are disabled for this post.