Op zoek naar een interim finance professional? Bij CFO capabel kun je een interim finance inschakelen. De professionals van CFO helpen u met het financiële plaatje en het kijken naar de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf. Wanneer processen niet goed lopen, of niet mee ontwikkelen met je bedrijf is het handig om een interim finance in te huren. De professionals weten waar ze het over hebben door de ruime ervaring waarover ze beschikken. Ze kunnen met met je sparren over een passende nieuwe structuur en het helpen met opzetten daarvan. Ook als je omzet daalt zonder duidelijke reden, kan een interim professional daar inzicht in geven. 

 

Interim CFO

Wanneer je bedrijf er snel groeit, hoe mooi dat ook is, kan het zijn dat je overzicht verliest. Het kan zijn dat de processen binnen je bedrijf niet goed zijn meegegroeid. Ook kan het zijn dat je geen overzicht meer hebt over je rendement. Een interim CFO kan je hierbij helpen door voor één of twee dagen binnen je bedrijf mee te kijken en mee te werken. Het reduceren van risico’s en het nemen van passende maatregelen kan ervoor zorgen dat jij zelf weer achter het roer komt te staan van je eigen onderneming. 

 

Werving en selectie van nieuwe collega’s

De werving en selectie van nieuwe collega’s kan een ingewikkeld process zijn. Hoe weet je welke personen er juist zijn voor jouw onderneming en hoe benader je deze? Het is als eerste belangrijk dat je nadenkt welke vacature(s) je nou precies wil uitzetten en waarom. Op welke afdeling heb je direct mensen nodig? Vervolgens zet je een competitielijst uit; waar moeten deze mensen eigenlijk aan voldoen en wat vindt ik zelf belangrijk? Als dat helemaal rond is kun je gaan nadenken over het werven. Welke kanalen ga ik gebruiken, ga ik de teksten zelf schrijven of heb ik een collega die er goed in is? En wanneer er vacatures binnenkomen, beoordeel dan vooral op sollicitatiebrieven. Je kunt bij een sollicitatiegesprek ook gaan voor wat meer afwijkende vragen in plaats van de standaard vragen zoals: ‘Waarom denk jij dat je binnen dit bedrijf past?’. Zo moet jouw werving & selectieprocess helemaal goedkomen.