Veelal wordt er over gesproken dat een infrarood sauna voordelig is voor de gezondheid. Maar is dit nou echt zo? De zon is natuurlijk een goede bron voor het lichaam en zorgt voor vitamine D aanmaak, maar geeft een infraroodsauna hetzelfde effect? En is het daadwerkelijk zo dat je minder spier- en gewrichtspijn ervaart na het gebruik van een infraroodsauna? In dit artikel zoeken we het voor je uit en zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

 

 

 

De voordelen van een infrarood sauna

Uit onderzoek blijkt dat een infrarood sauna daadwerkelijk hulp kan bieden bij gewrichtsproblemen. Hierbij wordt wel een kanttekening gemaakt, dat bij ernstige problemen het enkel gaat om een tijdelijke verlichting en dat het de chronische aandoening niet zal genezen. Daarnaast bevelen artsen aan om na het sporten gebruik te maken van de infrarood sauna, omdat het bewezen effect heeft op het verlichten en verminderen van spierpijn. Tot slot is het bewezen dat je van de infrarood sauna lichter kunt worden. Je verbrand er calorieën mee, wat kan leiden tot het reduceren van lichaamsgewicht.

 

De nadelen van een infrarood sauna

Echter kan een infrarood sauna ook nadelen met zich meebrengen. Het kan namelijk leiden tot uitdroging van het lichaam. Dit komt alleen voor wanneer je niet genoeg drinkt en van tevoren een zware sportsessie hebt gehad. Zorg er dus altijd voor dat je tijdens en na het sporten voldoende drinkt en ook voor en na de saunasessie genoeg bij drinkt. Daarnaast kan een infrarood sauna gevaarlijk zijn voor sommige mensen die last hebben van hun hart. Bedenk je altijd goed dat bij de sauna je hartslag omhoog gaat en dat je hier goed tegen moet kunnen.

 

Een infrarood sauna brengt dus veel voordelen en enkele nadelen met zich mee. Als je verantwoord ermee omgaat hoeft het geen problemen te veroorzaken. Kies dus altijd bewust en kijk voor meer informatie op infraroodsauna.com.