We willen allemaal onze nagels constant mooi houden. Of je nou dat doet door ze te veilen of door acrylnagels te gebruiken; er leiden meerdere wegen naar Rome. Maar we gebruiken bijna allemaal nagellak voor onze (teen)nagels. Maar heb je jezelf eens afgevraagd of nagellak wel goed is voor jouw nagels? Je gebruikt namelijk chemicaliën in jouw nagellak om jouw nagels mooi te houden. In dit artikel beantwoorden je jouw dringende vraag of nagellak nou goed of slecht is voor je.

Geen gemakkelijk antwoord

Helaas is er geen simpel antwoord op deze vraag, doordat er zoveel soorten nagellak zijn met allerlei verschillende ingrediënten. We willen ook niet alle nagellak over een kam scheren namelijk. Over het algemeen is nagellak slecht voor je nagels als het een van de volgende vijf chemicaliën bevat: formaldehyde, toluene, dibutyl phthalate, formaldehyde resin, en camphor. Bekijk dus snel de ingredienten die in jouw nagellak zitten om erachter te komen of deze slecht is of niet voor je.

Een veilige keuze

Wil jij volledig zeker weten dat jouw nagellak geen slechte stoffen bevat? Dan is het ook mogelijk om speciale nagellak te halen waarbij dit actief als een voordeel wordt aangeboden van het product. Je kunt zelfs zover gaan dat jouw nagellak alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat.

Vraag het na

Als jij het zelf lastig vindt om erachter te komen of jouw nagellak nou wel of niet slecht voor je is, kun je ook altijd bij een nagelstudie zoals die van Tinkerbellsbox langskomen. Daar heb je immers professionals die alles weten over nagellak. Je kunt daar zelfs tijdens een sessie vragen of zij jouw alleen nagellak kunnen aanbrengen die geen ongezonde stoffen bevat. Zo neem je het zekere voor het onzekere.

Al met al is het lastig om erachter te komen of jou nagellak slecht voor je is of niet. Gelukkig heb je nu een lijstje gekregen waarop stoffen staan die je wilt vermijden in jouw nagellak. Daarnaast kun je ook kiezen voor nagellak dat actief gepromoot wordt als gezond. Maar het beste is om bij een nagelstudio zoals Tinkerbellsbox langs te gaan, zodat jij altijd gezonde nagellak op jouw mooie nagels hebt. Wij hopen dat je nu precies weet hoe jij slechte nagellak vermijden.