Je eigen huis bouwen klinkt erg aantrekkelijk, maar het bouwen van een woning is aan de dure kant. Wanneer je je eigen huis wil bouwen en ontwerpen bestaat er gelukkig ook nog een alternatief, prefab woningen. Een prefab woning is een semi-maatwerk huis, die je kan opbouwen uit pasklare gedeeltes. Dus een woning is ook ook snel sleutelklaar gebouwd, dit zie je vaak bij bungalowbouw.

 

Het voordeel van een prefab woning is dat deze relatief snel kan worden gebouw en lagere kosten heeft als een maatwerk huis. Toch kan je het huis heel erg aan passen na je eigen wensen, genaamd bepaalde modules. Dit kan je dus helemaal zelf samenstellen, van de houten kozijnen tot aan het materiaal van de dakgoot! Het enige nadeel is dat een dat de bebouwing wel moet passen in het bestemmingsplan van de gemeente.

 

De kosten van een prefab woning verschillen heel erg, het is maar net wat je eisen zijn. De kosten van de kavel neemt meeste het grootste deel van de investering in beslag. Voor bijvoorbeeld een kavel van 500 vierkante meter ben je ongeveer twee a drie ton voor kwijt, afhankelijk van de regio. Hierbij komen nog de kosten van de prefab bouw, en die zijn rond de 2.5 ton. Voor dit geld heb je dan een groot nieuw huis, wat helemaal naar je eigen wens is ontworpen.

 

large-home-389271_960_720