De horeca heeft al meer dan een jaar een zeer zware tijd gehad. En telkens wanneer er ligt lijkt te zijn aan het eind van de tunnel dan komen er nieuwe maatregelen. Hoewel het geen makkelijke tijd is, hopen ondernemers toch op een tijd dat het weer beter zal gaan en blijft de moed erin. Het is daarom nu zeer belangrijk voor bedrijven om aan de toekomst te werken en hun zaak beter op de kaart te zetten. Wij geven verschillende tips die hieraan kunnen bijdragen.
Online promoten
De verschuiving naar online die we het afgelopen decennium al hebben gezien, was het afgelopen jaar nog veel sterker aanwezig dan de voorgaande jaren. Nu iedereen online is en ook steeds en steeds meer informatie online vergaard is het dus voor iedere zaak belangrijk om niet alleen online aanwezig te zijn, maar op de juiste manier gevonden te worden.
Reviews zijn een steeds belangrijker onderdeel geworden voor iemand. Bij horecazaken is het ontzettend belangrijk om te letten op de Google Reviews, omdat deze ook verschijnen in Google Maps, de navigatietool die mensen veel gebruiken om restaurants, hotels en bars te vinden. De sterren reviews die staan daar direct bij weergegeven.
Je zaak laten opvallen
De service en het eten in je restaurant of in het hotel is natuurlijk ontzettend belangrijk. Wie namelijk goed eten maakt kan de klanten vanzelf verwachten. Zo wordt vaker aangegeven. Maar daarnaast is het ook belangrijk om een opvallende en betrouwbare zaak te hebben. Geef dus de juiste aandacht om eenmalig een opknapbeurt te geven aan het interieur indien dat nodig is en je zult daar nog een lange tijd van genieten!
Daarnaast kun je ook aan de buitenkant zorgen dat je restaurant, hotel of bar er professioneel uitziet. Door middel van lichtbakken voor je zaak creëer je direct een opvallende indruk. Klanten zien je zaak dan direct al van een afstand en bewust of onbewust zorgt het bij mensen voor meer betrouwbaarheid. Andere manieren van offline promotie zijn bijvoorbeeld het uitdelen van flyers of lokale vermeldingen in kranten en tijdschriften.
Comments are disabled for this post.