Een industriële sfeer in huis, steeds meer mensen kiezen ervoor. De stoere looks geven een sterk karakter aan je woning. De woonstijl in eenvoudig te combineren met andere elementen, waardoor het ook een fijne basis is om de woning mee in te richten. Wil jij je interieur een industriële uitstraling geven? Wij zetten 3 tips voor je op een rijtje.

 

Tip 1: Ga voor industriële deuren

Een manier om je interieur industrieel te laten ogen, is door voor industriële deuren te gaan. Dit is een relatief kleine aanpassing waarbij je een groot verschil in sfeer kunt realiseren. Je kunt meerdere soorten industriële deuren uitzoeken, zo zit er altijd wel iets bij voor jouw woning. Of dat nu een schuifdeur, pendeldeur of aanslagdeur is.

De stevige look van de deur met het donkere frame sluit helemaal aan bij het industriële gevoel. Het trekt de aandacht en matcht goed met andere industriële elementen in je interieur. Daarnaast doet de industriële deur niet af aan het ruimtelijke gevoel in je interieur. Dat komt doordat het grootste deel van de deur gemaakt is van glas.

 

Tip 2: Kies meubels van industriële materialen en kleuren

Bij een interieur horen natuurlijk bijpassende meubels. Ga je voor een industriële look? Dan kan je dat snel realiseren door op de materialen van meubels te letten. Wat echt bij een industriële uitstraling past, is bijvoorbeeld leer, metaal of hout. Dit zijn materialen die je goed met elkaar kunt combineren, de karakteristieke look geven én lang meegaan.

Qua kleuren kun je bij een industriële woonstijl meerdere kanten op. Laat je inspireren door kleuren die je bij oude fabrieken of panden tegen kunt komen. Vaak zijn dat de wat donkerdere tinten als grijs, bruin of petrol blauw. Dat kun je leuk afwisselen met kleuren als okergeel of lichtgroen.

 

Tip 3: Authentieke muren of vloeren

Ten derde kan het erg mooi zijn om delen van de woning authentiek te laten. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur of betonnen vloer. Dat geeft een bijzonder effect aan je woning. Zorg ervoor dat de muren of vloeren niet te fijn afgewerkt worden. De robuuste look die de constructie van zichzelf heeft, wil je terug laten komen.