Ben jij van plan om binnenkort je eigen motor te verbouwen? Hier een echte unieke Custom van te maken? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een aantal handige tips om dit op de juiste manier aan te pakken. Zelfs wanneer je heel behendig bent in het sleutelen aan motoren kan het realiseren van een geheel unieke Custom nog wel wat problemen opleveren. Het is niet simpelweg een kwestie van onderdelen zoeken op caferacerwebshop.com. Je moet met heel veel zaken rekening houden. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij de belangrijkste dingen voor je op een rij gezet.

 

Begin met een duidelijk plan

 

Het is allereerst belangrijk dat je met een duidelijk plan begint. Wat wil je precies aan je basismotor veranderen? Is het enkel een kwestie van een aantal stoere Gashendels bij Caferacerwebshop en knipperlichten aanschaffen? Of wil je misschien zelfs wel het gehele frame totaal veranderen?

 

Dat laatste gaat niet zomaar. Wanneer je heel veel veranderingen aan een gewone motorfiets doorvoert, kan de RDW dit aanmerken als een geheel nieuwe motorclassificatie. Jij bent niet bevoegd om dit direct door te voeren. Iedere nieuwe motorfiets moet uitvoerig gekeurd worden, alvorens deze op de weg mag verschijnen. Zodra je een geheel nieuw samengestelde motorfiets wilt rijden, moet je deze eerst laten keuren op het RDW-testcentrum. Deze is gevestigd in Lelystad. Hou er tevens rekening mee dat dit niet gratis is. Je betaalt al gauw enkele honderden euro’s voordat je de test kunt laten uitvoeren. En dan bestaat er natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat de motor wordt afgekeurd. Denk daarom goed na in hoeverre je de motor aanpast.

 

Doe inspiratie op

 

Wil je jouw basismotorfiets in een geweldige café racer omtoveren? Dan zal je online genoeg inspiratie vinden. Caferacers zijn nog nooit zo populair geweest. Steeds meer motorliefhebbers met twee rechterhanden proberen deze geheel zelf samen te stellen. Dat levert een aantal prachtige plaatjes op. Deze vind je zowel online als via handige apps zoals Pinterest. Je kunt je ook aansluiten op een forum voor motorliefhebbers. Hier kan je zowel tips als inspiratie uitwisselen.

 

Raadpleeg de RDW-website

 

Kom je er zelf helemaal niet uit? Of wil je enkele aanpassingen doorvoeren waarvan je niet weet of deze toegestaan zijn? Raadpleeg dan de RDW-website. Hier vind je informatie over de wetgeving binnen Europa en word je op weg geholpen wanneer je een afspraak wilt maken bij een testcentrum.

 

Wees creatief

 

Denk bij het creëren van jouw droommotor niet alleen binnen de lijntjes. Durf buiten de lijnen te schilderen. Bedenk goed wat jij belangrijk vindt. Houd hierbij geen rekening met de mening van anderen. Vinden zij het zonde dat je het geluid van je motor afzwakt door het gebruik van een db killer bij Caferacerwebshop? Maar vind jij dit juist veel prettiger? Houd hier dan geen rekening mee. Het is jouw motor. Jouw project. Het is daarom belangrijk dat jij er zelf gelukkig van wordt.

 

Laat je creatieve brein daarom vooral de vrije loop en geniet van je eigen creatieve uitspattingen. Zolang je rekening houdt met de algemene richtlijnen voor motors, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Zo schitter je binnenkort op jouw eigen samengestelde motorfiets!