Trampolines zijn erg leuk speelgoed, je beweegt er actief op en het is goed voor je lichaam en conditie. Maar je wil dit natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen, daarom staan hier onder een aantal tips die je in je achterhoofd moet houden bij de aanschaf van een proline trampoline.

 

Het materiaal van de trampoline is erg belangrijk en dan vooral de dikte van de buizen. Hoe dikker de buizen hoe steviger de trampoline is. Ook wil je het liefst een trampoline hebben met zo weinig mogelijk losse delen. Hierdoor zal je minder speling hebben op het frame en gaat de trampoline dus ook langer mee.

 

Let goed op wat voor behandeling de veren van de trampoline hebben. Zo gaan gegalvaniseerde veren veel langer mee ten opzichte van “normale” veren. Dit komt omdat gegalvaniseerde springveren veel minder snel roesten.

 

De lengte van de veren is ook zeer belangrijk. Hoe lange de veren zijn hoe beter de springkracht van de trampoline is. Dit is ook fijner voor je spieren en gewrichten omdat de trampoline met lange veren veel soepeler springt.

 

De rand van de trampoline is ook een zeer belangrijk aspect bij de aanschaf. Deze zitten over de springveren heen zodat je je daar niet aan kan bezeren. Hoe dikker deze rand is, hoe kwalitatieve en veiliger de trampoline is.