Er zijn vandaag de dag enkele dingen waar we simpelweg niet meer buiten kunnen. Eén van deze dingen, en dat zal je vast en zeker beamen, is ons o zo geliefde mobieltje. Ons hele hebben en houden staat hier in digitale vorm op en daarnaast is het ook nog eens onze agenda. Een powerbank echter behoort blijkbaar nog niet tot de dingen die we absoluut niet kunnen missen en dat is eigenlijk best vreemd te noemen. Een mobiele telefoon waarvan de accu of batterij leeg is staat gelijk aan het niet bij je hebben van je telefoon. Met een powerbank in je tas hoef je je geen zorgen meer te maken over het opladen van jouw mobiele telefoon, want een powerbank is niets anders dan een mobiele oplaadunit. Hoe gemakkelijk en vooral praktisch is dat?

 

powerbank

 

De oplaadcapaciteit van powerbanks

Ga je een powerbank kopen, dan zal je worden geconfronteerd met enkele meer technische begrippen zoals “oplaadcapaciteit”. Deze oplaadcapaciteit is wel iets om even bij stil te staan, want deze bepaalt mede waarvoor je de powerbank kunt gebruiken. Powerbanks kun je namelijk voor veel meer apparaten gebruiken dan enkel en alleen voor een draagbare telefoon. Je kunt deze oplaadunits namelijk ook heel goed gebruiken voor het opladen van een digitale camera, een videocamera en zeker ook voor het opladen van een laptop of tablet. Als de oplaadcapaciteit echter beperkt is, dan worden de apparaten die meer oplaadcapaciteit vergen niet of slechts zeer beperkt opgeladen.

 

De oplaadcapaciteit wordt altijd weergegeven in milliampère-uur, afgekort mAh. De meest voordelige uitvoeringen voldoen prima voor het opladen van een telefoon. Deze hebben vaak een oplaadcapaciteit die ligt tussen de 2000 en 5000 mAh. Met een powerbank 10000 mAh kun je echter niet alleen apparaten aan die veeleisender zijn qua opladen, je kunt er ook vaker (in de zin van meerdere keren) de minder veeleisende apparatuur mee opladen. Je hoeft de powerbank zelf dus minder vaak op te laden. Je begrijpt waarschijnlijk vast wel dat een powerbank 10000 mAh duurder is dan de eerder genoemde variant.

 

Waar koop je een powerbank?

Een powerbank kopen doe je tegenwoordig natuurlijk ook gewoon online. Tenminste, als je niet teveel wil betalen en daarnaast ook nog graag enige keuze wil hebben. Je hebt, zeker wat dit laatste betreft, immers best wel wat te kiezen. En laten we hier het technische gedeelte maar eens even buiten beschouwing laten, want laten we wel zijn: de cosmetische kant van een mobiele oplaadunit zal toch ook wel een beetje meespelen in elke aankoopbeslissing?

 

Laten we eerst eens kijken naar de vorm, waarbij we zien dat de meeste apparaten wat dit betreft zo compact mogelijk zijn uitgevoerd. Deze zijn, omdat ze plat en langwerpig zijn, gemakkelijk op te bergen in een zijvak van een tas of passen gemakkelijk in een (binnen)zak van een jas. Een andere vorm is het wat minder platte model dat weliswaar iets meer ruimte in beslag neemt, maar daarentegen door het iets grotere formaat juist weer prettiger in gebruik kan zijn. Verder zijn er modellen die iets weg hebben van een aansteker en ook is er een uitvoering in de vorm van een blikje frisdrank. Deze laatste is zeker ook erg leuk om cadeau te geven aan iemand die alles al heeft. Want zeker weten dat hij of zij deze nog niet heeft!

 

Nog één klein aandachtspuntje

Een powerbank biedt dus uitkomst bij het opladen van verschillende apparatuur als je even geen stopcontact tot je beschikking hebt. Maar vergeet niet dat een powerbank zelf ook opgeladen moet worden. Dit doe je overigens snel en simpel door middel van een usb kabeltje en een gewoon stopcontact. Vergeet dit niet, want anders …