Met Holiday rentals Puglia ontdek je deze bijzondere stad op een ontspannen manier. De regio strekt zich namelijk zo’n 402 kilometer uit om de “laars” van Italië te kunnen vormen en is even uitgebreid als divers. Middeleeuwse dorpjes op de heuvels, olijven groeven en wijngaarden creeren samen met de zeeen een kleurrijk land waar je echt tot rust komt.

 

Wij helpen je om het perfecte huisje te vinden

Puglia”s eigen Valle d”Itria area is onze specialiteit. Wij zullen je assisteren om een huisje te vinden die het beste bij jouw wensen past. We zullen nooit een suggestie doen waarvan we denken dat het niet geschikt voor je is en adviseren je in de keuze voor vakantiehuisjes die baby en kindvriendelijk zijn. Een aantal van onze huisjes zijn geschikt voor huisdieren, dus je huisdier mag ook mee op vakantie!

 

En dan ben je in Italië

Puglia is de op 2 na grootste wijnmakerij van het land, vandaar dat je er veel kamers vindt die speciaal zijn ingericht voor wijnproeverijen. Het is geen doorsnee bestemming en dat is iets om trots op te zijn. Door hier een huisje te huren ben je vrij om alleen te zijn op het platteland, in tegenstelling tot publiekstrekkers zoals Toscane en Sicilië. Dit stukje Mediterraanse hemel belooft authentiek Italiaans en rustgevend te zijn.

 

Dingen om te doen

Bereid je voor op cultuur snuiven. Denk bijvoorbeeld aan Lecce met de bekende Lecce kathedraal die bol staat van geprezen sculpturen en standbeelden. Ook vind je er een klassiek Romeins amfitheater. Dan heb je kasteel van Otranto met zijn kamers die je kippenvel bezorgen, dit wordt alleen maar versterkt door het griezelige Gothic boek waarvoor de schrijver hier zijn inspiratie vond. Er is echt genoeg te beleven in Puglia!

 

Uit welke activiteiten kan ik kiezen?

Wat dacht je van een duik in de felblauwe zee of een kijkje bij de schitterende wijngaarden en olijf boerderijen? Maak je op voor uitgebreide lunches met heerlijke wijn, romige burrata en de beste tomaten die je ooit geproefd hebt. Als de avond valt kun je lekker door barok stadjes slenteren.

 

Hoe is het weer?

Je bent in het uiterste zuiden van Italië. Dat betekent dat het zomers tussen juni en augustus flink heet wordt.