Als je een hoortoestel hebt, of overweegt deze te kopen, vraag je je natuurlijk af of deze jouw reisplannen in de weg gaat staan. Het goede nieuws is dat je met een beetje planning en voorbereiding kunt blijven genieten van alle voordelen van reizen, zelfs met een hoortoestel. Hier zijn een paar tips om je te helpen het meeste uit jouw volgende reis te halen

 

 

Reizen met hoortoestellen: Tips en trucs

Om te beginnen is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Zorg bijvoorbeeld dat je een extra paar Rayovac 312 batterijen en schoonmaakspullen bij je hebt. Niets verpest een vakantie sneller dan lege batterijen of een vuil hoorapparaat. Daarnaast is het ook belangrijk om een kopie van je voorschrift mee te nemen, indien je het hoortoestel moet vervangen. Houd het hoortoestel veilig en zorg dat je deze meeneemt in je handbagage.

 

Batterijen voor hoortoestellen

Hoewel je misschien geen oplader voor uw hoortoestellen kunt meenemen, kun je wel extra batterijen meenemen om ervoor te zorgen dat ze niet leegraken terwijl je op vakantie bent. Het is ook een goed idee om ze in een vochtbestendige verpakking zoals een zak met ritssluiting te bewaren, zodat ze niet nat worden als het regent of als je gaat zwemmen,

 

Neem reserveonderdelen mee

Net als bij elk ander elektronisch apparaat is het altijd een goed idee om reserveonderdelen mee te nemen. Dit betekent dat je een extra slangetje en koepel voor je hoortoestel meeneemt voor het geval er een kapot gaat.

 

Bescherm uw hoortoestellen tegen schade

Wanneer je jouw hoortoestel niet draagt, moet je ze op een veilige plaats opbergen waar ze niet beschadigd raken. Dit kan een hard case zijn of gewoon een zacht zakje. Leg ze niet op oppervlakken waar ze bekrast of omgestoten kunnen worden.

 

Hoortoestellen op reis door de lucht

Als je met het vliegtuig reist, kun je overwegen een neklus of oorhaak aan te schaffen. Deze hulpmiddelen kunnen de hoeveelheid achtergrondlawaai verminderen, zodat je de persoon naast je beter kunt horen. Je kunt de luchtvaartmaatschappij ook vragen of ze speciale voorzieningen hebben voor slechthorenden.

 

Hoortoestellen en trends

nieuwe functie van Bluetooth-hoortoestellen is dat ze nu verbonden kunnen worden met je smartphone. Hierdoor kun je telefoongesprekken, muziek en andere audio rechtstreeks naar je hoortoestel streamen.

 

Conclusie

Als je gehoorverlies hebt, kan reizen een uitdaging zijn. Maar met een beetje planning hoeft dat niet zo te zijn. Gebruik deze tips en trucs om ervoor te zorgen dat jouw volgende reis voor iedereen aangenaam is!